Citiraj:
Autor syss
ne znam zašto, ali sam opsjednut đuvečom u zadnje vrijeme... i to konzerviranim podravkinim
fin je zato što se sastoji od (ako deklaracija ne laže):
dakle prilično domaće bez rezanja, dinstanja i trošenja vremena za stvarno sitne pare.
bacim uvrh šalicu riže (arborio spar, šalica je brijem 2dcl) u kazan sa 2.5 iste te šalice vode, jedno dve jušne žlice vegete, jednu sušenog peršina i malo soli, lagana vatra, poklopim i bmk dok se to ne počne glasat... promiješam tu i tamo da se ne primi i kada je koju minutu pred kraj otvorim konzervu na "kip" da sva voda ode u rižu i onda to još malo pustim zatvoreno.
pred sam kraj bacim onu veću konzervu đuveča u rižu, malo vode u konzervu i zalijem još s tim ze pustim da zakipi uz tu-i-tamo mješanje.
bolesno. fakat bolesno.

|
"A gdje je pečat? " Fali ono najslasnije u gjuvegju a to je patlidžan. Sve ostalo je ok i zaista nema smisla se zayebavat s tolikim povrćem uz kvalitetnu konzervu.
Odriješi kesu i kupi si dva patliđana a pol kile faširanog bi samo poboljšalo dojam.
Upravo napravio i proždro omiljeni ručak. 5-6 zrelih crvenih paprika na manje komadiće a u ekspresu zdinstano pol kile faširanog na dve glave lukca. Kad meso omekani ubacim papriku i 4 krumpača na manje kocke. Podlijem s 1/2 dl vode, pritisak dovedem do max, ugasim i otvorim si ladno pivce. Dok rešim pivo ručak je gotov.
@ Guls: jučer rešio dva i pol tanjura repe s dobrim dimljenim kobasicama, ipak je hladno i treba pojačano jest.