Zahvalan na odgovorima iako mi još nije jasno što triban napravit da bi imao solidan 3G signal. Da budem iskren, imam i žičani internet, maxTV i tel, kojeg isključim od 1.10. do 1.04. u potpunosti 6 mjeseci jer u kuću na otoku dolazim u zimskom periodu sam pa plaćanje od 350,00 kn postaje upitno. Kako je istekao ugovor davno u principu želim sve to otkazati.
Prije sam se spajao sa Huawei E173 stickom i nikad nisam uspija uhvatit 3G mrežu iako je postojala pokrivenost.
AlcatelW800 4G nema nikakav utor za antenu već je samostalan sa svojom baterijom te ima mogućnost 10 wi fi pristupa. Ili može samostalno na računalo u USB utor. I tu nastaje problem, samostalan ima 3G dok kad se stavi na računalo uglavnom otvara 2G mrežu.
Eto ne kupuje mi se laptop niti tablet već ako mogu ovo računalo prirediti za taj stick. Što bi trebao napravit, da li možda kupit wi fi karticu za ploču pa se spajat bežično na stick ili nešto drugo, nekakav pojačivać signala ka npr. antena ili wi fi router.
Ovaj stik sam kupio (480,kn T-com) na savjet operatera iz bonbon-a. Istina je da je bolji od onog E 173 jer u kući samostalno ima 3G mrežu.