ja sam napravio upravo isto to što ti sad slažeš, tuslica i tualatin...
malo je čudno pitanje, kaj znači najmanje kućište? kako je tuslica full atx, nemreš koristit nekaj manje (tipa coolermasterova desktop kućišta za micro- i mini-atx ploče)
ovo kaj kaže tor za tenor kućišta, nisam ih prije vidio pa niti ne znam kakva su (valjda ima nekih review-a po netu)
ja sam uboo silverstone lascalu model 3, do sada nitko ko je došao u sobu nije pogodio da je to kućište, a dobro zgleda...to je full desktop kućište, ima dovoljno mjesta za svakakve pizdarije
vidio sam neki dan na
tom's-u kak su oni kakti pokazali način za složit htpc, uglavnom katakoma, kućište koje su izabrali je specifično dizajnirano za amd-ove, pa im se pentium-m zagrijavao do 90 stupnjeva (!?!?!)...oni su uzeli micro (ili mini) atx ploču i takovo kućište pa kad vidiš slike na kaj to liči, pitaš se zakaj uzimat nešto tako malo i skučeno...
kaj se tiče tuslice i tualatina i tišine, tulca nije problem ohladit tako da bilo kakav vent na 5-6 v i bilo kakav hladnjak ispod njega će biti ok...meni se trenutno jedino čuje napajanje, mada sam ga otvorio i spojio vent na ploču tako da mu ja mogu mijenjat okretaje preko potenciometra-svejedno na 6 v se čuje - ali samo ako je potpuna tišina u sobi, već kad upališ televizor, đubre dovoljno cvili da je htpc neprimjetan
hard je dobro stavit na nekakve gumice da ne razmišljaš o vibrama
ja sam stavio unutra pioneerov 120s, ali ga nemrem stišat ispod 10x što je daleko preglasno da bi s njega mogao nesmetano gledati dvd...zato gledaj da uzimaš optiku koju možeš stišati na 1x čitanje...ili ćeš prebacivati na hard dvd pa gledati sa harda
kako mi je htpc drugi comp, tuner (leadtek expert) imam na glavnoj mašini, a ono kaj oću gledat prebacim na htpc prek mreže...mada sam probao sa tunerom u htpc-u i nije išlo glatko na 768x576 u mpeg2
čak i gledanje mpeg2 na 768x576 nervira jer tu i tamo trzne...nisam našao za shodno čačkati jel do procesora ili sabirnice ili koji vrag...uglavnom već sam odlučio u skorašnje vrijeme stavit nekog semprona unutra - to je bolesno koliko su ti procesori hladni a obavljaju posao bez problema, a cijena je nikakva...tu na poslu sam nedavno uboo 2500+ 64-bitni sempron (jer drugog sa 256 L2 u datom trenutku nisu imali)...uglavnom, sa speedfanom držim ventilator između 0% i 50% - nakon 10 minuta superpi, temperatura nije prešla 42 stupnja...tako da tulci idu da se klinci vježbaju stiskat ctrl-alt-del
ak te zanimaju još neki detalji, pitaj