Zaboravio sam, kao mana mogao bi navesti prosječan zvuk pri snimanju videa. Zvučnik mu je pravo dobar, mene je iznenadio, čak mi je dosta ljudi reklo da im je preglasno, pošto je u mene uvijek na najačem podešen, stara navika.
Kamera je vrhunska, to ti je vrh G4/Note5/S6. Po meni ako te ozbiljnije zanima fotografija, možda i najbolji kandidat radi odlično riješene RAW podrške i isto tako manual moda.
Jedini ti G4 ima SD slot i izmjenjivu bateriju ako ti to išta znači. Puno ljudi stalno priča o tome, o nedostatku kod drugih, meni jedino SD slot je baš značajan, a što se tiče izmjenjive baterije, jedino kad s vremenom postane lošija, pa ubaciti novu bez ikakvih troškova izmjene, ali ako dođe do toga.
E sad neki novi igrači su se pojavili, pa pokušaj usporediti sebi Note 5, G4 i Nexus 6p, navodno je ovo prvi Nexus sa dobrom kamerom, sumnjam da je dobra kao u ova prva dva, ali sigurno već ima netko da je usporedio.
Nisam spomenuo Sony-a, iskreno najljepši mobiteli od prvog Z, ali vidio sam šta su u dvije-tri generacije sa kamerom radili, imaju senzor iz prve ruke, a ne mogu softverski složiti, da izvineš...