Kod M.2 diska obavezno pripazite na verziju koju vaše računalo ili u ovom slučaju adapter podržava.
Ono što želim reći je da malo tko razumije i od korisnika i od trgovaca da postoji M.2 SATA i M.2 PCI-x... Disk je isti i paše u konektor ali jednostavno ne radi ako ste uzeli krivi interfejs...
Ja sam jučer kupio M.2 SSD Samsung 850 EVO 250 gb sa namjerom da ga ubacim u Asus G771 laptop koji ima M.2 konektor. Sav sretan došao doma, ubacio to unutra no nigdje se nije pojavio... Nit u biosu nit u win... Tek onda sam išao googlati i shvatio da meni treba M.2 PCIx, a kupio sam M.2 SATA s time da sam čak i htio kupiti dobar ali mi je trgovac prodao taj drugi (ista cijena, dupli kapacitet)... Danas kad sam to došao vratiti, morao sam u servis prvo, kao na reklamaciju gdje se neki radnik umiješao u cijelu priču i počeo laprdat o mSATA i da sam ja sebi kupio M.2 a trebam mSATA... A mSATA je nešto treće... Ugl, na kraju sam to zamjenio za klasičan ssd i amen...
Jer naravno, 968 kn košta samsung M.2 SATA 250 gb, dok 1700 kn košta samsung M.2 PCIx 250 gb... razlika je u brzinama čitanja i pisanja (više nego dvostruko), ali samo na benchmarku, u praksi je razlika nikakva, odnosno igre se učitavaju unutar jedne sekunde razlike (tako kažu reviewovi na netu).