GearBest ima originalnu Xiaomi opremu. Uzeo sam si powerbank 10400, kondom za njega i lampicu i sve prolazi warranty check i to piše da se kod samo jednom provjeravao
Naravno imam i "licensed" power bank pa sad vidim razliku između originalnog i tog licensed
Razlike originalni - kopija (na mom primjeru):
Pakiranje : kutije su gotovo identične. Kutija originala je malo deblja (što se ne može primjetiti bez da ih se ima obje u rukama.
Na originalnoj kutiji piše mi.com (kopija xiaomi.com) svugdje. mi logo je nešto manji, upute su detaljnije, onaj holo 3d safety trakica na markici nije prazna nego je nešto otisnuto na njoj i zbilja kad zagrebete površinu onog security koda i ukucate ga na onoj adresi pojavi vam se da je proizvod originalan.
USB kabel : Originalni ima onaj crni jezičak (kopija bijeli), originalni je kao silikoniziran (kopija plastika), originalni ima "ugravirano" samo na micro usb utikaču "munju" (kopija tu ima crticu, a na normalnom usb priključku mi logo).
Powerbank : nisam ih rastavljao pa neznam unutra ali : originalni se može istovremeno i puniti i puniti mobitel (kopija ili puni mobitel ili puni sebe, nemože oboje, originalni ima jako fin i reljefni opis na donjoj strani (kopija ko da ste s običnim inkjet printerom naškrabali par slova dolje. S gornje strane je jeidna razlika što je kod kopije microusb utor crni umjesto bijeli kao kod originala. Dakako i lampice kad nisu upaljene su kod kopije crne, a kod originala bijele (valjda imaju neku mat podlošku da ljepše svijetle). Kad se lampice za provjeru napunjenosti upale kod originala osim lampica obasjano je i milimetar-dva oko svake točkice, kod kopije svijetli praktički pola te gornje strane i micro usb utor i čak USB utor su isto osvjetljeni disipiranom svjetlošću. Ono što se također da primjetiti je opet da je na originalu napisano mi.com, a na kopiji xiaomi.com te su na kopiji rubovi kao ne obrađeni i površina je malo prehrapava pod dodirom prstiju (kod originala je kao ispolirana)
Inače i originalni i "licensed" ilitiga kopija mi apsolutno isto pune mobitel (doduše oba dva imaju jedan-dva ciklusa punjenja moje S5-ice). Tako da što se funkcije tiče vjerujem da su identični

Naravno budem zadržao original eto tako, a kopiju valjda budem stavio u oglasnik ovih dana