View Single Post
Staro 17.11.2015., 20:47   #441
aust
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2011
Pozdrav ljudi, trebam pomoć!

Imam CPU i5 3570K i sada tražim novu odgovarajuću matičnu za njega, s naglaskom na OC.

Naime, matična mi je izgorila i ne mogu naći dostojnu zamjenu budući da postojeća matična ima par godina! Neću sada o detaljima kako je izgorila, ali ukratko, prolila mi se čaša vode U UPALJEN KOMP putem top vent otvora! Naravno komp se odmah ugasio i ode ploča u vječna lovišta. Srećom ostale komponente su OK.

Dakle, do jučer sam za matičnu imao Z68 chipset - MSI Z68MA ED55 B3, s kojom sam bio zadovoljan.

Veliki je problem što sada nigdje na EU tržištu ne mogu naći odgovarajuću ploču Z68 ili Z77 chipseta, budući da jedino one dozvoljavaju clock na mojem procesoru, ukoliko se ja dobro razumijem u to! Ne mogu vjerovati da su potpuno nestale u svim trgovinama. Pa nisam valjda jedini s ovakvim problemom?

Što je najtužnije, jedinu ploču koja nije totalni šrot a da može na moj procesor je MSI B75MA-E33, (http://www.centro.hr/maticna-ploca-m...3-hdmi-gl.aspx). Međutim ovdje se radi o chipsetu B75 koji je nikakav za OC.

Dosadašnja konfa:
MBO: MSI Z68MA ED55 B3 - mATX (RIP)
CPU: 1155 i5 3570K
COOLER: LC POWER LC-CC-120
RAM: CORSAIR vengeance 8gb 1600 MHz
GPU: MSI HD 7870 OC
PSU: Fortron 550W
itd...

Molim preporuke za matičnu, naravno da bih želio OC-ati proc, te ga održati u koraku s vremenom. Što mi je činiti?! Ukoliko ne postoji odgovarajuća matična s OC mogućnostima, koju drugu preporučate?

Hvala!

P.S. modovi nemojte zamjeriti, sličan post je napisan i u "koju matičnu.." threadu.
aust je offline   Reply With Quote