View Single Post
Staro 17.11.2015., 08:42   #5903
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor QS Pregled postova
@Jasperx ajmo redom:

1. Prema onome što vidim, ti si bio na H1 dslamu, a ne na unajmljenom portu (bitstream - dslam HTa, a nekom drugom placas racun).
Upravo suprotno, baš sam bio na bitstreamu. Da mi je H1 infrastruktura dostupna ne bih niti razmišljao o (ponovnoj) agoniji that is HT.

Citiraj:
Doduse ovo šta ti je radilo kod H1 ja nebi ni neprijatelju napravio (trenutna i max brzina jednake, mora da ti je na momente ping skakao ko lud). Jebes ti 1 mbit brzine ako ti je jitter na liniji. Radije bi iso sporije ali stabilno nego tjerao komad zice od austrougarske da radi iznad svojih kapaciteta... Al opet, to sam ja - ajmo dalje;
U teoriji kužim zašto to govoriš ali iskreno praksi u ove dvije godine na navedenoj brzini nikakvih problema nisam imao. Fritz je uredno držao sync na tih 16280 sa marginom 7db bez opadanja brzine/kockanja slike na iptvu. Ping mi (više) nije toliko bitan, ali nisam primjetio nikakvih lag spikeova kad bih bacio nešto online.
Ironično, do prelaska na H1 (prije dvije godine) je bila agonija s kockanjem i zamrzavanjem MaxTVa te učestalim pucanjem veze prilikom uploada i konstantne prijave kvarova svakih par mjeseci (ponekad i češće).
Moguće da su napokon zamjenili paricu prilikom povećanja brzine na 10mbit (sa prijašnjih 4mbit) pa sam zato vidio poboljšanja, ne mogu biti siguran.

Citiraj:
2. Parica ti je ista jer bi ti u protivnom doso tehnicar ispred kuce (valjda bi ga skuzio) na izvodu (kutija, sanducic, onaj kurac sa puno zica unutra, kuzis vec) zarotirat spoj od kuce na novu paricu i vjerojatno bi ti se pohvalio da ti je to napravio jel. (ovako ti je kolega dobio nalog za promjenu porta sa H1 dslama na HT dslam i tu njegov posao zavrsava; to na kraju nije ni bitno jer sa 17 mbita maksimalnom brzinom mozes racunat na stabilnih 30mbit na vdslu, ako ne i vise;
Riječi ti se pozlatile, zato sam i odlučio platiti penale Online calculatori izbacuju 27 kao neki max, a tu mi otpada tih 7 na voip i iptv tako da bi mi ostalo efektivnih 20, što je opet nedovoljno za dva hd streama i torrent Bio bih zadovoljan sa 35/5 kad već ne ide 50/10. Bumo vidli.

Citiraj:
3. Neznam koga si zvao ali ako si dobio 0800 9000 dolje ti nitko ali ama baš NITKO ne može vidjeti kad je nalog tehnicaru poslan, sta je bio zadatak u tom nalogu i koji je tehnicar. To ti vidi (i radi) famozni SMC - a do njih ne mozes. Vjerojatno si dobio nekog "viseg" agenta koji ti je prodao pricu da je "nalog poslan" da te skine s grbace. Ako ces iskreno nalog je poslan prije nego sto je tebi puko dsl i linija ti se syncala na novoj brzini i pokazala nova mjerenja (max, atenuacija i ostatak). Ovaj drugi tip te nije zamotavao - to je u principu sve sta ti 0800 9000 i vidi (detalji zahtjeva). U ovom slucaju tebi je agent reko da je tvoj novi HT modem poslan Overseasom (ocekuj ga sutra kroz jutro).

4. Ova 4 mbit brzina je ono sto dobije svatko tko ceka na ukljucenje vdsla - to nije stvar tehnicara (oni to ne mogu ni da hoce, tako da ih ne trebate gnjavit) nego automatskog sustava koji ceka da se spoji novi modem. Kad se taj novi modem prijavi na ACS kreirat ce se novi zadatak istoj toj automatici (koji mora otklikat ekipa u SMC ukljucenjima) da preslozi port na VDSL na brzini koju si ugovorio. Moguce je da ce te nazvat netko iz HTa da te upila jesi li stvarno spojio novi modem ili se to njima "ucinilo". Koji put modem nece ni da se prijavi kako treba pa ga moras cackalicom bost i slicne pizdarije - naravno nista prije nego te zovnu sa ukljucenja. Nema ti smisla zvat 0800 9000 jer ti oni ne mogu pomoc. Ne mogu ti ni smetnju prijavit jer si novi korisnik i jos nisi aktivan u sustavu.
Hvala na detaljnom objašnjenju. Pretpostavio sam da je to neki 4mbit default. Što se agenata tiče, ne krivim njih, samo gruneš kad od tri agenta u istom danu dobiješ tri različite informacije.
Prvo cura kaže nije ništa išlo na poštu, onda lik kaže doći će ti monter, onda treći kaže ma nikakav monter tko ti je to rekao, išlo je overseasom.
Ako je išlo po kuriru onda se valjda oprema trebala poslati prošli tjedan, a ne tek po isključenju sa sadašnjeg operatera. Taj dio mi nije jasan.
Još sam zamolio ovog zadnjega da me prespoji s nekim nadređenim da se izderem na njih jer nisu normalni, ali no such luck

Citiraj:
Ukratko - zakonski rok je 30 dana, tebi ce biti odradjeno kroz 2. Par dana bez neta je jebiga u ovom slucaju nuzno zlo. Ni kod dojče telekoma ne ide brze. Ajde da si bio na iznajmljenom portu HT dslama pa da je trebala samo rekonfiguracija ali po svemu mi se cini da je bila fizicka promjena dslama (i to je najtezi dio posla i vec je odradjen).
Makes sense. Za pretpostaviti je da su me fizički preštekali sa adsl2+ kartice na novi vdsl port (iako su oba HTovi, niti jedan drugi operater nažalost nema svoju opremu u dotičnoj mini kontejner centrali). Zaboravih koji točno dslam je u pitanju, ali nije huawei nego onaj stariji kod kojeg ide samo 8b. Huawei niti ne stane

Citiraj:
Patience, young padawan
Har har. Zivio!

Edit: evo 24h po iskapčanju od strane H1 zovem ponovno 0800 9000 te mi dvoje agenata na tehničkoj podršci govori da je nalog predan tehničaru koji bi trebao doć doma... možda danas... možda kroz koji dan. Nitko ne spominje overseas kad sam zatražio broj paketa budući da je prošlo 24h.
Kad sam upitao gdje to oni točno mogu vidjeti prespojio me s "šeficom" koja se predstavila kao Morena iako je istu sekundu prije nazvao Brankica prije nego što se dotična javila. Ime i prezime, kao niti odgovornu osobu, naravno nisam dobio.

Poslat ću prigovor s imenima agenata i timestampom direktno Bateliću i na prigovori@ pa možda netko i dobije po prstima. Psihijatrije jaoooo

Zadnje izmijenjeno od: Jasperx. 17.11.2015. u 16:44.
Jasperx je offline   Reply With Quote