@Jasperx ajmo redom:
1. Prema onome što vidim, ti si bio na H1 dslamu, a ne na unajmljenom portu (bitstream - dslam HTa, a nekom drugom placas racun). Doduse ovo šta ti je radilo kod H1 ja nebi ni neprijatelju napravio (trenutna i max brzina jednake, mora da ti je na momente ping skakao ko lud). Jebes ti 1 mbit brzine ako ti je jitter na liniji. Radije bi iso sporije ali stabilno nego tjerao komad zice od austrougarske da radi iznad svojih kapaciteta... Al opet, to sam ja - ajmo dalje;
2. Parica ti je ista jer bi ti u protivnom doso tehnicar ispred kuce (valjda bi ga skuzio) na izvodu (kutija, sanducic, onaj kurac sa puno zica unutra, kuzis vec) zarotirat spoj od kuce na novu paricu i vjerojatno bi ti se pohvalio da ti je to napravio jel. (ovako ti je kolega dobio nalog za promjenu porta sa H1 dslama na HT dslam i tu njegov posao zavrsava; to na kraju nije ni bitno jer sa 17 mbita maksimalnom brzinom mozes racunat na stabilnih 30mbit na vdslu, ako ne i vise;
3. Neznam koga si zvao ali ako si dobio 0800 9000 dolje ti nitko ali ama baš NITKO ne može vidjeti kad je nalog tehnicaru poslan, sta je bio zadatak u tom nalogu i koji je tehnicar. To ti vidi (i radi) famozni SMC - a do njih ne mozes. Vjerojatno si dobio nekog "viseg" agenta koji ti je prodao pricu da je "nalog poslan" da te skine s grbace. Ako ces iskreno nalog je poslan prije nego sto je tebi puko dsl i linija ti se syncala na novoj brzini i pokazala nova mjerenja (max, atenuacija i ostatak). Ovaj drugi tip te nije zamotavao - to je u principu sve sta ti 0800 9000 i vidi (detalji zahtjeva). U ovom slucaju tebi je agent reko da je tvoj novi HT modem poslan Overseasom (ocekuj ga sutra kroz jutro).
4. Ova 4 mbit brzina je ono sto dobije svatko tko ceka na ukljucenje vdsla - to nije stvar tehnicara (oni to ne mogu ni da hoce, tako da ih ne trebate gnjavit) nego automatskog sustava koji ceka da se spoji novi modem. Kad se taj novi modem prijavi na ACS kreirat ce se novi zadatak istoj toj automatici (koji mora otklikat ekipa u SMC ukljucenjima) da preslozi port na VDSL na brzini koju si ugovorio. Moguce je da ce te nazvat netko iz HTa da te upila jesi li stvarno spojio novi modem ili se to njima "ucinilo". Koji put modem nece ni da se prijavi kako treba pa ga moras cackalicom bost i slicne pizdarije - naravno nista prije nego te zovnu sa ukljucenja. Nema ti smisla zvat 0800 9000 jer ti oni ne mogu pomoc. Ne mogu ti ni smetnju prijavit jer si novi korisnik i jos nisi aktivan u sustavu.
Ovaj "tvoj" tehnicar isto nema uvid u kartice promjene usluga/ukljucenja nego ono sto mu SMC/dispecer dodijeli tako da je sasvim ocekivano da nema pojma o routeru. Ni ne mora imat pojma.
Kad ti overseas donese router, spoji ga na mjesto fritza i ostavi da veselo svijetli. Svako drkanje ce samo zbunit ionako zbunjenu automatiku...
Ukratko - zakonski rok je 30 dana, tebi ce biti odradjeno kroz 2. Par dana bez neta je jebiga u ovom slucaju nuzno zlo. Ni kod dojče telekoma ne ide brze. Ajde da si bio na iznajmljenom portu HT dslama pa da je trebala samo rekonfiguracija ali po svemu mi se cini da je bila fizicka promjena dslama (i to je najtezi dio posla i vec je odradjen).
Patience, young padawan