View Single Post
Staro 16.11.2015., 21:36   #5899
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nisam skužio na kome si i koji paket si odabrao?
Prelazim s H1 Trio bitstreama na Max3(L?) i Turbo 30 (i plaćam par sto kuna penala pa sam dodatno ljut na nekompetentost tcoma.

Citiraj:
Vjerujem da je u tvom slučaju došlo do greške od strane tehničara koji je trebao doći i donijeti router jer nalog u centrali ide samo ako je router dostavljen Overseasom ili postoji nalog da tehničar sam dođe i stavi router.
Pa da logično, zato mi niš nije jasno.

Jutros zovem tcom i kažem dobar dan upravo su me zvali iz h1 da potvrde da je danas tijekom dana ugovoreno prebacivanje priključka ali još uvijek nisam dobio nikakvu opremu s vaše strane pa reko da pitam će doć monter ili di je zapelo. Kaže cura ne zna ali niš nije išlo na poštu pa "valjda netko dođe."

Onda u 16h kad su me iskopčali s h1 zovem opet tcom i veli tip nalog je poslan monteru doći će tijekom dana nemaš frke.

Oko 20h zovem opet i kaže drugi tip da opće ne vidi nikakav nalog nego da mu piše da je poslano Overseasom. Like wtf ko tu koga?

Citiraj:
A parica ti je po ovome ostala ista samo je na nižoj margini pa se čini da može više.
Provjeri malo opet sa susjedima spojenim na bliži stup jer je prije tehničar "provjerio" i rekao da je ista udaljenost (sumnjam da je atenuacija ista kao i na tvom sadašnjem stupu) već je to "provjereno" kao što je meni "popravljen" kratki spoj/oštećenje u šahti kod bunkera Rastočina.
Ma znam da je parica ista, samo mi je čudno da je opće sycan na tih 4.9 mbita. Pretpostavljam da je to defaultni 4mbita setting za tcom al mi se cini isti broadcomov dslam (još uvijek je annex B adsl2+). Bo.
A ne znam, lik mi se cinio oke. Zvao je odmah drugi dan, ja mu pojasnio situaciju i onda me zvao za par sati da je išao vidit i da je taj stup 50m dalje da mi nema smisla novu liniju uvodit. Još mi je pustio broj moba i rekao da ga cimnem da će mi doć spojit utp kabel jer mi je drugi kolega tehničar u 4. mj. rekao da je ovaj ful oksidirao i da ga treba zamjeniti. Danas sam ga zvao baš da vidim ako ću uspjeti izvuć još koji db i kajla, dobio 200kbita manje xD Naravno nije imao pojma o ikakvom ruteru.
Inače Iskon provjera nudi za cijelu ulicu samo do 30 tako da pretpostavljam da infrastruktura stvarno je toliko sjebana da dvije ulice imaju dvostruku duljinu petlje od potrebne.

Ja ću se ranit xD
Jasperx je offline   Reply With Quote