Nisam htio ništa ranije pisati da ne ureknem, ali izgleda nije pomoglo

Nakon dvije relativno ugodne godine na H1, stigao vdsl konacno i u moju centralu (Brace bacica) ali samo od strane HTa (i Iskona o kojem čitam horror štorije tu po forumu).
Turns out da unatoč prijašnjim baladama da me se može spojiti na bliži izvod udaljen 500m od centrale (umjesto sadašnjih 1.1km), ipak ne može jer je taj stup još 50m dalje od centrale od sadašnjeg. Infrastuktura. Logistika. Wat?
U 4. mjesecu mi kažu možemo vas spojiti na stup udaljen 550m od centrale ako uzmeš novu liniju (što tada nisam jer vdsl nije bio dostupan).
Sredinom prošlog mjeseca zovem ht i pitam ako sve to još uvijek vrijedi jer mi je sada dostupan vdsl i uveo bih taj novi priključak (nadajući se izvuć 50/10 jer bih teoretski bio na 550m).
Zove monter nakon par dana i kaže da je "taj" stup u biti još 50m udaljeniji od centrale od postojećeg (a sadašnji ide doslovno kroz pustinju i prašumu preko susjedove livade pa pola ulice i onda nazad do mene. Kako je ovaj drugi još dalje boga pitaj. Al uglavnom dogovorimo se da ćemo stornirat taj zahtjev i da ću samo zatražiti preseljenje priključka. Na 0800 su mi obećali 30ak, kao i Iskonovci.
Danas me iskopčali sa H1 u 16h, zovem HT i javi se treba kao ona će provjerit.. "Aha znate ali Vi ste u procesu preseljenja priključka, zakonski rok Vam je 30 dana." No sht sherlock zato te i zovem ali zadržavam cool i ponovno je zamolim da provjeri (ili proslijedi poziv osobi koja može) je li oprema uopće poslana ili bih trebao očekivati montera (kojega nisam tražio jer znam da se prekapčanje dvaju žica naplacuje 500kn). Ide ona provjerit... "A znate ja samo mogu reći da to još nije išlo na poštu... možda dođe netko..." Reko ktnx sad znam sve.
Zovem opet i javi se lik, obavi detaljniju provjeru i kaže da je nalog prosljeđen tehničaru pred sat vremena. Valjda bu stigao u ovih sat vremena ili do kad već rade. Pretpostavljam da ih šalju jer će možda trebati maknuti splitter zbog IMSa (ne znam ako su i to uveli na centrali).
Anywho, stanje na fritzu jutros:
Ovako stoji od 4 popodne.
Trenutno tetheram net s moba i molim kozmos da ovaj dođe večeras i potegnem 30 jer sutra radim i neću biti doma ako dođu ujutro, iako lagano već gubim nadu.
Evo već 3 sata bez interneta i nisu se udostojili niti nazvati da barem kažu kad će doć (bio bi red da su tcomovci nazvali prije nego nego me h1 iskopčao. ne?). Nisam baš oduševljen prvim dojmom.
Update: zovem opet jer je 20h sati, a nitko me ne zove i objašnjavam da mi je njihov kolega oko 15h rekao da je monter dobio nalog i da će doći večeras. Ovaj pak veli da mu piše da NEĆE nitko dolaziti nego da mu piše Overseas. Ja fino zahvalim i zamolim da me prespoji s nekim na koga se mogu izderati jer nisu normalni. Beep beep šum i spuste slušalicu. E, pa da čovjek ne bi bio lud.
Znači oni nisu niti poslali opremu dok me ovi nisu iskopčali danas u 16h. I onda je netko to odnio u oversajz. I onda je svizac zamotao čokoladu u omot. Pa jebote led.
Citiraj:
Autor MK2
Bas me zanima kad ce Knin doci na red jer je ovdje opca katastrofa sto se tice linija(jos od bivse drzave)
|
Ajoj... Brijem da sam još Hacker kupovao kad sam na tome surfao :/ Moja sućut.