Ne postoje, bar kolko znam, pouzdane alternative sluzbenom MS Store-u.
Za skidanje besplatnih aplikacija koje si naveo, nije potrebno nikakve podatke o karticama davat bilo gdje. To je potrebno samo ako u njihovoj trgovini kupujes stvari ili programe koji se placaju.
Da bi uopce mogao koristit WPhone moras prethodno, ili pri prvom pokretanju, kreirat svoj email account. To je obicno "
ime.prezime@live.com" i tek tada mozes potpuno zavrsit prvo pokretanje mobitela. Kad imas otvoren i potvrdjen (preko neke druge vazece email adrese) taj racun, onda sa trgovine mozes skidat i instalirat besplatne aplikacije, ili one (kao Pro verzije ili verzije bez reklama) koje se naknadno placaju nakon sto su instalirane, ako pozelis...
Vise u trgovini ne postoji mogucnost skidanja aplikacija na komp/lap, pa presnimavanje na SD karticu u mobitelu i naknadno instaliranje; sad postoji samo direktno instaliranje aplikacija iz trgovine.
Inace, ovo sto spominjes "znacajka Moja obitelj", za to nisam cuo, niti sam se sa tim susreo, niti znam na sto se to odnosi, a uredno koristim WP godinama na razlicitim uredjajima i imam instalirano more aplikacija. Kad nesto moram platit onda samo u aplikaciji "Wallet" (koju drzim pod sifrom) dodam svoju neku karticu, koju nakon obavljenog placanja odmah brisem.
Sad sam pogledao
ovdje sto je to "Moja obitelj", i to mi zaista jos ne treba