Citiraj:
Autor definho
evo, danas mi dolaze HD-681 Evo, inace imam zvucnu Xonar DG, a ovo je profil koji trenutno koristim. Koji bi mozda profil za slusalice i gejmanje bio optimalniji?
|
Vjerojatno je najbolje probati oboje, pa donijeti odluku
Citiraj:
Autor trouble
Ma bilo šta iz Takstar koncerna(Gemini,Qpad) parrira i vjerovatno i pojede zvučnom kvalitetom Logi. Ako se da DIY-ati sa wirelessom i mic pored sluški uopće nebi razmišljao.
A još veća parodija da osim all around zvuka pariraju srednjem high endu u muzici....
Imah Pro80 i prodah je frendu a Hi2050 su nastradale pod pijanim kopitama zla....kak me pustilo gejmanje tako nisam imao potrebe naručivati ponovo i interes je prešao na in-ear slušalice.
|
Čak se može dobiti i puno bolji zvuk i na slušalicama i mikrofonu ako se ide na odvojenu kombinaciju, jer je puno veći izbor kombinacija.
Odabir slušalica je pak osobna preferencija - npr. da mi trebaju sluške do ~300kn, od Tackstara bih osobno išao na 2050 prije nego na 80-ke jer mi daleko više paše otvoreni tip sluški. Naravno nemaju svi isti uskus
Po pitanju 2050 vs 668, da si biram sluške u tom cjenovnom rangu, vjerojatno bih uzeo oboje

Tackstar za glazbu, a Superluxx za gaming, jer svaka od njih ima vrlo specifične karakteristike, na koje malo tko obraća pažnju.
Po pitanju low, mid i high-end sluški, puno toga se dogodilo u posljednjih godinu dana tako da ne bih davao neke usporedbe ... pogotovo jer je u srednjoj-višoj klasi gotovo presudno kakva je namjena, koja vrsta glazbe se sluša, na što se spaja i na kraju krajeva, kakav zvuk čovjek voli.
Npr. osobno mi ne paše zvuk Beyerdynamica ili Sennheisera u toj klasi od 2-3k kn, jer mi zvuče tamno i klaustrofobično, iako je dobar dio njih otvorenog tipa. Te sluške se prodaju k'o lude vani, jer svatko preferira drukčiji zvuk. Npr. jako puno "audiofila" ima (ili je imalo) Sennheiser HD600/650/800 jer daju jako puno detalja, iznimno su neutralne i mogu se koristiti za kontrolu u audio produkciji zbog svoje "German made" preciznosti, ali opet, meni osobno je takav zvuk preozbiljan, taman i zatvoren.