Citiraj:
Autor Karlo666
Neznam jel tko našao vezano nešto uz high refresh i nvidiu.
Meni je recimo otkad je RoG Swifta na 144Hz GPU1 na high clocku sve dok neprebacim na 120Hz ono WTF.
Cijelo sam vrijeme mislio da je to do panela to što je OCan od strane Asusa i reklamiran kao 144Hz ali ispada da sam bio u krivu.
http://www.pcper.com/news/Graphics-C...ng-ASUS-PG279Q
|
Preporuka sa nVidia
foruma:
Citiraj:
If, for some reason, you dislike the higher clock speeds but would like to play at 144Hz during gaming, go into the Nvidia control panel, change your refresh rate to 120Hz. Then under Global Settings, set "Preferred Refresh Rate" to "Highest Possible". This will keep your clock speeds down during non-3D usage and increase it during 3D app usage (gaming).
|
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Interesantni grafovi u svakom slučaju. U sljedećoj generaciji hbm-a još ne budu imali taj limit po stacku, a same gpu će imati cca dupli broj tranzistora zbog manjeg proizvodnog procesa, tako da bi u high endu konačno mogli vidjeti prve prave 4K single gpu. OK možda ne sve max i 60fps, ali čisto onako OK da nije kretenski kupit za 4K gaming
|
Upravo zato mi je besmisleno pričati o 4K rezoluciji sa jednom grafom, a neke igre (zbog neoptimizacije) znaju trzati čak i na 1440p, iako je average framerate debelo preko 60-70 FPS-a. Zbog toga su uvedena mjerenja tzv.
"Frametimes", na kojima se točno vidi kakva je optimizacija igre, drivera i hardvera.
Ova trzanja na 1080/1440p se može riješiti spuštanjem detalja, ali kada nakon toga čujem da se spominje 4K rezolucija na jednoj grafi ... odmah izgubim volju za čitanjem.
Kakve će biti nadolazeće grafe po tom pitanju, to najviše ovisi o optimizaciji i efikasnom iskorištavanju hardvera, koje će nam ponuditi AMD i nVidia u narednom periodu. Iako po dosadašnjem iskustvu i pomaku sa generacije na generaciju, nisam baš preoptimističan.