Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.11.2015., 13:57   #7684
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,823
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
E baš ubismo čoeka u pojam
Tako nekako

Sve ovo je posljedica namještanja stana. Jedino što smo u prethodnih godinu dana tu u SR Njemačka kupili je krevet, ostalo je sve bilo namješteno u prethodnom stanu. Selidba nam je oduzela ono što niti nije bilo naše, ali tek tad smo shvatili što znači krenuti od nule.

Dobiješ prostoran stan koji smrdi na pederluk, oblijepljen tapetama s bar tri sloja farbe preko njih (standard u švabiji), a osim stropa svi zidovi u šućmurasto žutoj boji.

Balkanac ne da nekom raditi ono što sam može, pa smo tako nas dvoje fino okrečili sve i pomalo kupujemo i sastavljamo namještaj. Pritom i uštediš finu lovu.

Tako je došlo vrijeme da se pozabavimo namještanjem dnevne sobe. Osnovno je bilo - TV. Veličina sigurno ne ispod 50 cola. Kad sam ženi/curi priopćio da će TV koštati 600-800€ bilo je malo pogled ispod oka, kao koji će ti qurac tolko skup TV.

Reko ja njoj, još tolko za zvučnike. Mislim, moji su novci, al opet je omalovažavujće u očima neukog promatrača reći mu, tj. njoj u ovom slučaju, zašto mi trebaju zvučnici kad imam zvučnike u TV-u i Z533 na kompu.

S druge strane, apsolutno podržavam ideju da se u startu odmah kupi prava stvar.

Samograditi nešto je interesantna opcija, no tu iskru sam utrnuo odmah u startu. Premali mi je odnos utrošenog vremena i novaca za građu i alate da bih rekao kako mi se isplati. Primjerice, trošiti svoje slobodno vrijeme na slaganje još jednog računala mi ne bi bila tlaka već gušt, ali isto ne mogu reći za slaganje zvučnika. Bez dovoljno dobrog motivatora bi onda i konačan proizvod ispao ofrlje.

Ovdje se polovno ne isplati uzeti. Ljudi koji takve stvari prodaju znaju koliko vrijede, a nema stiske za lovu ko u HR. Samim time, na cifru od par stotina eura uštedjeti sto eura i dobiti zvučnik s potencijalnom ogrebotinom - ne hvala.

Vrijeme je da se zaputim čitati internetse u potrazi za potencijalnim kandidatima, a onda ću izbor sužavati s obzirom na dostupnost/ponudu.

Svaki prijedlog je i dalje vrlo dobrodošao, a pogotovo u smjeru pojačala i DAC, tu ste mršavi.

Ne snalazim se u tom kriptičnom svijetu audio opreme punoj oznaka i marki. Nije ništa bolje ni sa TV-ima, marka XXY oznaka ŽBLJ-PRC/inči/ZZZ...
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote