Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.11.2015., 10:47   #7667
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neću sve kvotati, samo ovo ...
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Onda počneš sa komponentama koje si možeš priušititi, pa pomalo mijenjaš jednu po jednu komponentu......i dok se okreneš, već boluješ od upgradetis-a i kupuješ "još samo malo bolje"........
Zato bi bi bilo bolje objektivno sagledati svoje financije i rastegnuti se kolko je moguće u trenutku u kojem kupuješ - bez da ugrožavaš egzistenciju naravno, pogotovo ako imaš obitelj. Ključ za tako nešto je da iskoristiš akcije i povoljne ponude, malo se snađeš i na kraju napraviš pokoji kompromis.
Kao posljedicu takvog pristupa, ja sam osobno imao jedne zvučnike više od 10 godina, pa mislim da mi se "zalogaj" (čitaj: g....o) kojeg sam progutao u trenutku kupnje ipak isplatio.
Ovo je ključni dio ... najviše ljudi "padne" na ovakav način i na kraju kihne višestruko više love.

Svi misle, imao sam neki šrot prije, pa će mi bilo kakav napredak dobro doći ... ali začudili bi se koliko se čovjek brzo navikne na dobar zvuk (ili preraste osrednji).

Činjenica je da je najbolje rastegnuti se malo u početku i biti zadovoljan kroz duži period. Ovo uključuje i akcije, povoljne ponude, kvalitetne "used" komponente itd.

Za DAC se slažem, također imam S.M.S.L. (headphone amp combo) i vrlo sam zadovoljan. Za tu lovu jednostavno nema boljeg.

Također kvalitetno pojačalo (u tom cjenovnom rangu) će se najprije naći u oglasnicima. Znam da je novo-novo, ali ovdje je to malo drukčije za navedenu cifru.

O obradi sobe, da niti ne pričamo (izolacija, namještaj, raspored, bass traps itd. itb.), to će doći s vremenom

@Destroyer
Zvučnike, po preporuci kolega, je vrlo poželjno poslušati prije kupnje, ako ništa drugo barem u prostoriji iste veličine. Pritom obrati pažnju na što su dotični spojeni prilikom slušanja.

Još jedna stvar nije naodmet za spomenuti, veličina zvučnika ne znači uvijek bolji zvuk, ali kvalita znači - a to u pravilu košta.

Evo npr. meni ovo prekrasno zvuči, a čak nije ni nešto posebno veliko po dimenzijama, ali košta odvratno puno

A kablovi te trenutno ne bi trebali zamarati ... u usporedbi sa Logitech Z533, uho ti još nije istrenirano, tako da ti je tu gotovo svejedno za sad. Naravno, do 200-300kn max.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 09.11.2015. u 10:58.
dh41400 je offline   Reply With Quote