Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.11.2015., 20:31   #7653
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Odlučio sam da je došlo vrijeme da se oprostim od PC-zvučnika i priuštim nešto iz svijeta prave akustike, a kako sam potpuni laik što se zvučnika i pripadajuće opreme tiče, nadam se da će netko moći savjetovati.

Da se razumijemo, znam što znači ona kolko para tolko muzike, ali smatram kako ću i s nekakvim entry level sustavom biti korak više od nečega poput Logitech Z2300.

Dnevni boravak je nekih 35 kvadrata, radi se o stanu u zgradi => ne treba mi nešto snažno, mišljenja sam kako će RMSovskih 60W već biti dovoljno, a da bi duplo od toga već bilo previše.

Traži se 2.0 sustav s pojačalom/receiverom.

Izvori zvuka će biti PC i televizor.
Prvenstvena namjena slušanje glazbe => bitna ujednačenost spektra. Kako nisam ljubitelj prejakog bassa, subwoofer sam izostavio iz kombinacije, međutim volio bih da se jedan Dr. Dreovski beat fino osjeti. To ne znači da se primarno sluša hip hop ili rap, dapače, sluša se sve.

Ako ikome pomaže, volio bih da je zvuk sličan Ultimate Ears 700 slušalicama koje posjedujem nekoliko godina i imaju odličan zvuk na svemu što sam slušao, a nekog manjka spektra na njima nisam primjetio. One imaju mekši slabiji bass, no svejedno primjetan, pogotovo ako se preko EQ doda decibel-dva.

Cijena za dva zvučnika i pojačalo/receiver: 500 jura, uz dodatak da ako se ne može dobiti nešto u toj cijeni, može i 50% više...

Ono što bi bio uvjet:

Drvene kutije svjetle boje (bež, svjetlo smeđa, bijela).
Receiver srebrni (bijeli?).

Uz to, a recimo da nije vezano uz gore navedenu cijenu, volio bih lijepe stalke za te iste zvučnike manjeg tlocrta, boje brušenog alu ili bijele.

Idejno sam u glavi imao bookshelf zvučnike sa stalcima umjerene visine (nekih 50-70cm, ovisno o dimenzijama zvučnika).

U dugoročnom planu nije nikakvo proširenje na više zvučnika, tako da će dvosistemsko pojačalo biti sasvim u redu.

Imate li nešto za preporučiti?