Nisam nikad toliko poraza imao kao u par zadnjih rundi, noćas i jutros. Em igram s hrpom debila na timu (0 timskog rada) em je BB AP granata totalno sj*****. U svakoj sam borbi ostao ili predzadnji ili zadnji od svojeg tima. Prije je bilo čekaj da ti CA okrene bok i onda ga riješiš jednom salvom. Sada je to moguće samo na udaljenostima preko 10km gdje granate padaju pod određenim kutom (valjda oko 45°). S manjih udaljenosti Cleveland, Furutaka, da ne pričam o T8 CA bez beda mogu plovit okomito na smjer tvojih topova i preživjet salvo za salvom jer AP prolazi kroz njih kao kroz sir (čitaj DD). Alternativno gađat CA kad su na point blank range nagnute jer onda granate imaju više mesa za proć. U zadnjoj borbi sam odlučio isprobati HE granate. Od tri salve na Clevelanda kojeg sam gađao, sa svakom sam mu izazvao požar. Go figure...
Ukratko, ostavljam BB u luci dok ne izađe sl. patch. Vozim CA i DD nadalje.
Još jedna stvar vezano uz MM. I New Mexico i Mutsuki me MM stavlja u borbe sa većinom T8 ekipom. Dakle za DD skoro pa mogu otić glancat torpedo jer aviona ima ko kenje i nemreš se nigdje sakrit. 3(!) partije odigrao bez da sam torpedo potrpao nekome. Većinu vremena proveo bježajući okolo i u dimu - na onoj novoj mapi koja mi nimalo nije legla. New Mexico mi se čini puno manje otporan. No možda je to do 16" topova s kojima se susrećem od jučer konstantno. Kao i puno efikasnijih AP granata na CA i općenito...