Citiraj:
Autor 3alfa3
Bio mi komp 2 dana u servisu da tamo nadju neke module koji bi radili (jer ni jedan ducan ne zeli vratit novce ukoliko bi htio vratit module i to je bio jedini nacin da se isproba dosta njih). Isprobali su brdo toga - bas ni jedan ne radi. Nevjerojatno.
Tako da mi ne preostaje nista drugo nego malo pratit oglasnike i nac tocno ovu memoriju koju sad koristim jer s njom ocito radi. Mozda mi se posreci, jer tada je bila prodavana u velikim kolicinama pa mozda osvane u nekom oglasu
|
Citiraj:
* To reach DDR3 2200 MHz and above, you are required to use with Intel Core i7/Core i5 CPU without HD Graphics and install a discrete graphics card.
When using Intel Core i5/Core i3/ Pentium CPU with HD Graphics, the maximum memory speed supported is 1666 MHz.
|
Tako piše u specifikacijama ploče, a vidim da si pod "moj komp" naveo da koristiš Intel HD grafiku tj. onu integriranu...
Možda bolje da si uložio u bilo kakvu grafičku karticu i onemogućio onu integriranu u procesoru jer moja iskustva sa pločama/procesorima sa integriranom grafikom su uglavnom negativna...
Baš moraš pogoditi točni model, serijski broj, godište memorije da bi to radilo kako treba jer inače ako je proizvođač u međuvremenu napravio bilo kakvu preinaku na modulima stvar neće raditi kako treba.
Osim toga ako već imaš par modula uštekanih u ploču, pametno je uzeti potpuno iste module ako želiš napraviti nadogradnju.
Ako miješaš module od različitih proizvođača sa različitim čipovima / latencijama / frekvencijom itd. nitko ti ne može i neće garantirati da će to raditi kako treba.