View Single Post
Staro 05.11.2015., 09:36   #9
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
I ja sam svojevremeno probao ZTE na iskon vdsl-u. Ja sam ga samo posudio od susjeda prije koji mjesec ali nisu mi htjeli tehničari t-coma dati jedan ili zamijeniti za moj sx763 a zaustavio sam njih 6-7 ispred centrale.
Radi sve, isti sink je tada bio (20/2.7mbps), nisam primjetio brže otvaranje stranica, eventualno je moguće da je t-comov dns mrvicu brži ili ti se čini silver.

@crazy, voip nisam probao ali je lako doći do voip podataka i sa sx763 i s vdsl zyxela.
Ako se mogu kako unijeti u zte u teoriji bi trebalo raditi.
ADSL kada si prebačen na vdsl će "raditi" ali samo na način da će se sinkronizirati na najveću moguću brzinu (nema profila) i to je to. Nemaš interneta ali vidiš parametre (samo isključiš VDSL 8b u postavkama zyxela).
Tako npr. ja vidim da otkad sam prebačen na vdsl mi je pala margina za 2db u DL adsl-a.
Tj. kada sam prebačen max je bio 19Mbps, margina 8db, atenuacija 23db.
Sada je max 19mbps tek na margini od 6db, atenuacija ista, udaljenost 980m od Kozale.

EDIT: Ako od paljenja routera treba 10s za sink to je super. Iskonov router se sa svakim novim fw-om pali duže. Sada treba 2 min i 55s od paljenja da se "stabilizira", onda još 48s da dođe internet i nekih 10s nakon toga se voip uključi. Svakako bi Iskon trebao poraditi na bržem podizanju, popravljanju loga a ne baviti se nebitnim stvarima.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 05.11.2015. u 09:43.
Ag008 je offline   Reply With Quote