View Single Post
Staro 04.11.2015., 16:10   #904
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
To se ne bi smjelo događati kada se spoji sa digitalnim kabelom (HDMI, optički...). Kako ti je točno spojeno? Ja bi za početak probao spojiti drugim kabelom.
Jesi probao komp spojiti na neki drugi ulaz u receiver? Ako si maknuo kabel iz liste sumnjivih čisto da dodatno reduciraš broj mogućih krivaca, ako radi iste probleme i na drugom ulazu onda je nešto do kompa/njegove zvučne kartice/tog izlaza od te zvučne kartice.
probao sam spajati na drugi ulaz na receiveru, spojeno je direktno sa HDMI-em sa ati grafe, jedino nisam probao drugi kabel, no eto budem.
jer kad pustam sa bluray playera, ili chromecasta, sve 5. znaci nije do receivera ni zvucnika.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Kladio bi se na softverski problem - drivere. Eh da, zato ja koristim OpenElec i to je to, na HTPCu nema ni surfanja

...ja sam na PCu imao sličan problem, prvo sam mislio da je zvučna ali identična stvar se čula kroz integriranu i kroz Xonar.
neki softverski problem sigurno, i nikako ne mogu dobiti passthrough na receiver, nekad mi gom player salje 5.1 nekad ne, pa probao mpc, pa probao vlc, pa sam 10 puta prosao kroz postavke na kompu, jednostavno uglavnom nece da mi salje na receiver dts, dolby, sto li god.
a onda pustim preko sony bluray platera isti film/ove s kojima nikako dobit zvuk osim sterea kad pustam s kompa, bluray player bez ikakvog podesavanja pusta cisti stream, i receive odmah kuzi jel dts hd, dolby digital, etc...
s tim da mi s kompa zna i slika trzati, onda drop frameove imati, a sa bluray playera smooth da ne moze biti vise smooth, jer sam u receiveru postavio 24p output

samo sto mi taj bluray ne cita je .iso bluray fileove pa mi je nezgodno uvijek prestekavati eksterni hard, ali sto se tice kvalitete slike, neusporedivo naspram kad pustam s kompa.
Gabre je offline   Reply With Quote