Citiraj:
Autor panda505
The Wire je do bola overrateana i overhypeana serija.
Jedno 20ak ljudi me nagovaralo da počnem gledat jer je to "najbolja serija ikad napravljena" da "poslije The Wirea nijedna serija više neće bit dovoljno dobra" i sl.
K'o da me navlače na heroin, a ne na neku seriju.
I onda kad sam pogledao - i to sa očekivanjem da i bude takva - samo sam se razočarao.
Da me ne bi netko krivo shvatio - serija je dobra - ali ništa previše bolja od mora ostalih serija slične tematike. Nije "earth-shattering" kakvom ju neki ljudi (pa i tu na forumu) prodaju.
Ali eto, kult i fama oko cijele serije, a ljudi kojima je serija dobra su se pretvorili u neku vrstu snobova koji čim čuju da The Wire nekome ne sjedi dižu frku paniku
|
To opisano se dogodilo s Breaking Badom.
No šalu na stranu, malo previše generaliziraš. Ne, nije nitko snob tu zato jer mu je serija dobra.
U cijelom tom postu koji si našvrljao nisi napisao "meni osobno". Jer serija je sve samo ne overrateana i overhypeana. To da si opisao BB onda ajde, no za The Wire danas nije čulo 70% ljudi koji su fanovi dotičnog BB-a.
To što se tebi nije svidjela odmah je precijenjena? Nisam znao da imamo glavnog kritičara na forumu. Jel se može negdje možda pročitat tvoj opus?