Tema: 3D printeri
View Single Post
Staro 02.11.2015., 23:50   #4
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
PLA printam. Jednostavnije se koristi i ima više primjena (primjerice, siguran je i za hranu). Za ABS trebaš zatvoreni printer, čak i bolje zatvoren od tog Davincija, druge temperature...

Meni u kitu ne fali ništa, čak imam i viška stvari, samo svaki taj element je community doradio i stavio free za skinuti. Support od firme je vrhunski, na svaki mail koji sam im poslao, dobio sam detaljno objašnjenje s fotkama. Čak mi je mali vent od extrudera stigao neispravan i ponudili su mi slanje novog, iako sam ga već zamijenio s drugim.

To je 99% DIY, zato je i cijena takva. Očekuje se da imaš nekakvog znanja.

Sad si printamo dodatne elemente (vodilica filamenta, nosač role...) i s vremenom ćemo nadograđivati printer (auto bed leveling recimo...)

Uzimam RepRap filament iz Mikrotrona, 192,50 kn košta + dostava ako si van ZG.

Imaš i ABS, i ista ti je cijena. Čemu bacati lovu na istu stvar s drugom naljepnicom na roli?

http://www.mikrotron.hr/shophr/contr...e?newLocale=hr

Preporučili su mi da ABS izbjegnem sve dok ne svladam PLA i dođem do razine da iz PLA ne mogu napraviti ono što želim.

Imao sam na probi gotovo rješenje i nisam bio zadovoljan. Ne može se koristiti Repetier i Slic3r recimo, nego neki softver koji dođe s printerom, koji printa samo iz svojeg filea s nepoznatom ekstenzijom kojeg stvori iz gcodea. Uglavnom, više muke s tim, nego s ovim.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.11.2015. u 23:55.
1v@n je offline   Reply With Quote