PLA printam. Jednostavnije se koristi i ima više primjena (primjerice, siguran je i za hranu). Za ABS trebaš zatvoreni printer, čak i bolje zatvoren od tog Davincija, druge temperature...
Meni u kitu ne fali ništa, čak imam i viška stvari, samo svaki taj element je community doradio i stavio free za skinuti. Support od firme je vrhunski, na svaki mail koji sam im poslao, dobio sam detaljno objašnjenje s fotkama. Čak mi je mali vent od extrudera stigao neispravan i ponudili su mi slanje novog, iako sam ga već zamijenio s drugim.
To je 99% DIY, zato je i cijena takva. Očekuje se da imaš nekakvog znanja.
Sad si printamo dodatne elemente (vodilica filamenta, nosač role...) i s vremenom ćemo nadograđivati printer (auto bed leveling recimo...)
Uzimam RepRap filament iz Mikrotrona, 192,50 kn košta + dostava ako si van ZG.
Imaš i ABS, i ista ti je cijena. Čemu bacati lovu na istu stvar s drugom naljepnicom na roli?
http://www.mikrotron.hr/shophr/contr...e?newLocale=hr
Preporučili su mi da ABS izbjegnem sve dok ne svladam PLA i dođem do razine da iz PLA ne mogu napraviti ono što želim.
Imao sam na probi gotovo rješenje i nisam bio zadovoljan. Ne može se koristiti Repetier i Slic3r recimo, nego neki softver koji dođe s printerom, koji printa samo iz svojeg filea s nepoznatom ekstenzijom kojeg stvori iz gcodea. Uglavnom, više muke s tim, nego s ovim.