View Single Post
Staro 02.11.2015., 21:49   #1385
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Exa Pregled postova
Ja dobio svoj beebox jos prije 5 tjedana, odavno je gore win 8.1, nije mi se dalo gnjaviti s windowsima 7. Samo pazi na usb 3.0, inace nije greska Uzishopa, vec usb 3.0 pusta neke jace interferencije pa ako nemas wifi AC na modemu vec samo b/g/n, brzina interneta ce ti biti usporena ako imas wifi tipkovnicu ustekanu direkt u usb 3.0. Kada je wifi tipkovnica direkt ustekana u usb 3.0, tipkovnica nece imati dobar domet, vec ces morati imati direktnu vidljivost i to na jedan metar od beeboxa. Rjesenje je to da si uzmes usb 2.0 hub s produznim kabelom i ustekas tipkovnicu na njega, sto dalje od usb 3.0 to bolje. S usb hubom si rijesio i tipkovnicu i losiju brzinu interneta ako nemas AC na modemu. Jedinu zamjerku koju imam na uredjaj (N3000) je da preko mele F10 pro daljinca ne mogu upaliti PC ako je ugasen, bez obzira bio on na sleep ili bash ugasen, ali zato ima onaj mali daljinac koji sluzi bash za to, da upali PC kad je ugasen. Primjetio sam da ima i problema kod Kodija, da kada si u Kodiju i odes na sleep, kad se ponovno "upali" PC, Kodi je zacrnjen, pa ga moras "ubit" u task manageru, to je pak neka greska kod HDMI-a da ne salje televizoru kad je ugasen a kad je upaljen. To ima vise veze s HDMI suceljem nego sa samim beeboxom, rjesenje toga je da ugasis PC, a ne da odes u sleep, tako i onako mu treba nekih 10 sekundi da se upali, tako da mu to i nije neka zamjerka. Naravno da sam uspio nesto i sprckat, pa nisam imao misa i tipkovnicu u BIOS-u , zato sam ga morao otvorit izvadit SSD i memoriju i resetirat BIOS, rjesenje ovdje.
Sada kad sam sve ubrzao starcima oni placu za starim HTPC-om koji je 10x sporiji od ovog i puno kompliciraniji, eh sto su starci uvijek s tehnologijom voditi 3. svjetski rat da bi ih necemu naucio i onda kad im to promijenis onda vodis 4. svjetski rat opet .
Daj ti ovo prebaci u zasebni topic kao recenziju tog beeboxa.
The AC je offline   Reply With Quote