View Single Post
Staro 02.11.2015., 21:00   #4548
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Dobra večer ljudi

Nakon predugo vremena i mukotrpne štednje napokon imam dovoljno za novu konfiguraciju (svejedno ću završiti u minusu ovaj mjesec ali vrijedit će heh). Trebam vašu stručnu pomoć oko nekih komponenti Kažem nekih jer sam određene već kupio, dok za druge imam dobru ideju koje želim, međutim slobodno iskomentirajte sve skupa.

Dakle ovako, konfiguracija je oko 11k kn, ali trebala bi uključivati i periferiju (osim zvučnika). Namjena konfiguracije je isključivo 1080p gaming. Kupio bih u gotovini iz UziShopa prvenstveno zbog dobrih reviewa dućana ovdje na forumu i zbog 3% popusta na članove foruma.

Navest ću komponente redom koje sam sam složio ili koje već imam. Pa krenimo redom:

Monitor: Dell U2415 (jednostavno mi se sviđa 16:10 format i tanki rub)
Tipkovnica+miš: Coolermaster Devastator
Grafička kartica: MSI R9 390 Gaming (koliko sam shvatio odlični price/performance omjer u ovom cjenovnom rangu)
Procesor: ?
Matična: ? (po mogućnosti s ugrađenim Wi-Fijem, u protivnom moram uzeti USB adapter)
SSD: Micron M550, 512 GB (kupio već)
HDD: (ne treba)
Optika: (ne treba)
CPU Hladnjak: ?
RAM: ? (dovoljno je 8GB, lako kupim za mjesec-dva još 8)
Napajanje: ?
Kučište: Zalman R1 (moj izbor, nemam neki razlog osim da mi se sviđa izgledom)

Ne znam da li je u budžetu ali bilo bi idealno kada bi konfiguracija bila tiha. Također, ne bi bilo loše i da imam mogućnost overclockanja procesora, ali koliko sam shvatio to poteže dodatnu investiciju u vidu kvalitetnije matične, napajanja itd, pa vidite da li je izvedivo.

Ako sam dobro izračunao (uključivši Uzijev popust na monitor, grafičku i kučište) ovih 5 komponenti iznose 6895kn što mi ostavlja 4015kn.

P.S. Neka moderator slobodno prebaci ovaj post u "Konfiguracije u rangu od 3.000 do 5.000 kn" thread ako kojim slučajem sada više spada tamo.

Hvala vam i lijepi pozdrav!
Vedran
yggdrasil je offline   Reply With Quote