Citiraj:
Autor alengrosevic
Prijavljivao sam kvar već 10-ak puta, bili su tehničari iz Optime pa kasnije i T-Coma te su potonji čak i paricu navodno mijenjali (iako su s moje strane samo precvikali postojeću te je ponovno spojili, dok sa strane centrale ne znam).
|
To je moguce samo ako su negdje na putu do centrale te tvoje zice sto su precvikali pa spojili prebacili na druge dvije zice, ako su tebi identicne zice i dalje spojene onda je parica ista.
Kod promjene parice se "stare" zice cvikaju, izoliraju u regleti i spaja se novi par zica iz ormarica ili reglete te onda u centrali mora te 2 iste zice spojiti na dslam.
Ako je u pitanju kuca istu boju zica tj. iste zice mozes samo zadrzati ako je na prvom spojnom ormaricu ili negdje drugdje na putu do centrale te tvoje 2 zice prebacio na drugi "put" sa tog mjesta pa nadalje.
Dva puta sam mjenjao paricu i imao jedno preseljenje linije i gledao sam kako to ide, pricao, raspitivao se itd....
Imam tocno na tavanu u regleti obiljezene stare parice i nove naravno, zapisao si boje zica i raspored bas za ubuduce ako ikad opet budem nesto mjenjao da mi ne uvale one parice za koju znam da su testirane i losije nego sadasnje koje se koriste. Jedna je na Iskonu a druga na Optimi.
Takodjer kako sam i negdje na forumu napisao kad je krenio VDSL da ce kroz 6mj-1g svi koji su dalje od 1km a isti imaju osjetiti tj. da ce se dogoditi pad brzine i stabilnost linija opcenito....
Ja sam imao max sinhronizaciju 29.000 Mbps u vecernjim/nocnim satima prvih 3-4 mjeseca, danas je situacija takva da se ne penje preko 27.000 Mbps i tako stoji zadnjih 2 mjeseca, linija je ok i ne puca jos ali da je slabija nego prvih mjeseci koristenja svakako je....
Realno sam izgubio oko 1.500 Mbps u downloadu i neku sitnicu doslovce u uploadu, nije ni cudno jer sam ja na 1350m i pitaj boga koliko ih je prikljuceno poslje mene
s time da 1000% znam da sam na ovu stranu prema meni od centrale bio drugi korisnik koji je dobio VDSL a prvi je bio na 500m i ukljucen 2 dana prije mene.
Kod nas to sve jedan tip radi tako da se zna vise manje sve kada i kako....
Rjesenja nemas osim forsirati da izadje tehnicar t-coma i traziti potvrdu da se parica mjenjala i kad isti dodje, visiti s njime na tavanu, gledati, provjeravati, traziti da pred tebom izmjeri postojecu paricu, pokazati tebi ocitanje pa spojiti instrument na drugu paricu pa opet gledati ocitanja i kad nadjete zadovoljavajucu ili najbolju sto do tebe dolazi istu spojiti na kucnu instalaciju i onda on mora otic u centralu ili ako ih je dvojca nazvat kolegu da bas tu ukljuci tamo pa opet krece testiranje i provjera.
Doslovce moras niti naporan i malo u graicama bezobrazan, moras pokazati ili glumiti da znas o cemu se radi i visiti tehnicaru za vratom, ako ti nisi doma kad se to radi - amen, propalo sve.
Takva su vremena.