View Single Post
Staro 02.11.2015., 16:09   #4688
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Prijavljivao sam kvar već 10-ak puta, bili su tehničari iz Optime pa kasnije i T-Coma te su potonji čak i paricu navodno mijenjali (iako su s moje strane samo precvikali postojeću te je ponovno spojili, dok sa strane centrale ne znam).

To je moguce samo ako su negdje na putu do centrale te tvoje zice sto su precvikali pa spojili prebacili na druge dvije zice, ako su tebi identicne zice i dalje spojene onda je parica ista.

Kod promjene parice se "stare" zice cvikaju, izoliraju u regleti i spaja se novi par zica iz ormarica ili reglete te onda u centrali mora te 2 iste zice spojiti na dslam.

Ako je u pitanju kuca istu boju zica tj. iste zice mozes samo zadrzati ako je na prvom spojnom ormaricu ili negdje drugdje na putu do centrale te tvoje 2 zice prebacio na drugi "put" sa tog mjesta pa nadalje.

Dva puta sam mjenjao paricu i imao jedno preseljenje linije i gledao sam kako to ide, pricao, raspitivao se itd....

Imam tocno na tavanu u regleti obiljezene stare parice i nove naravno, zapisao si boje zica i raspored bas za ubuduce ako ikad opet budem nesto mjenjao da mi ne uvale one parice za koju znam da su testirane i losije nego sadasnje koje se koriste. Jedna je na Iskonu a druga na Optimi.

Takodjer kako sam i negdje na forumu napisao kad je krenio VDSL da ce kroz 6mj-1g svi koji su dalje od 1km a isti imaju osjetiti tj. da ce se dogoditi pad brzine i stabilnost linija opcenito....

Ja sam imao max sinhronizaciju 29.000 Mbps u vecernjim/nocnim satima prvih 3-4 mjeseca, danas je situacija takva da se ne penje preko 27.000 Mbps i tako stoji zadnjih 2 mjeseca, linija je ok i ne puca jos ali da je slabija nego prvih mjeseci koristenja svakako je....

Realno sam izgubio oko 1.500 Mbps u downloadu i neku sitnicu doslovce u uploadu, nije ni cudno jer sam ja na 1350m i pitaj boga koliko ih je prikljuceno poslje mene s time da 1000% znam da sam na ovu stranu prema meni od centrale bio drugi korisnik koji je dobio VDSL a prvi je bio na 500m i ukljucen 2 dana prije mene.

Kod nas to sve jedan tip radi tako da se zna vise manje sve kada i kako....

Rjesenja nemas osim forsirati da izadje tehnicar t-coma i traziti potvrdu da se parica mjenjala i kad isti dodje, visiti s njime na tavanu, gledati, provjeravati, traziti da pred tebom izmjeri postojecu paricu, pokazati tebi ocitanje pa spojiti instrument na drugu paricu pa opet gledati ocitanja i kad nadjete zadovoljavajucu ili najbolju sto do tebe dolazi istu spojiti na kucnu instalaciju i onda on mora otic u centralu ili ako ih je dvojca nazvat kolegu da bas tu ukljuci tamo pa opet krece testiranje i provjera.

Doslovce moras niti naporan i malo u graicama bezobrazan, moras pokazati ili glumiti da znas o cemu se radi i visiti tehnicaru za vratom, ako ti nisi doma kad se to radi - amen, propalo sve.

Takva su vremena.
silver_tip je offline   Reply With Quote