Tema: E Cigarete
View Single Post
Staro 02.11.2015., 14:10   #891
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Pitanje za subtankovce ako ih ima...0.5ohm OCC coil sam mogao parit i na 50W bez dry hita,sad se prebacio na RBA i ode mi grijac nakon 1 dana na 35W...složim danas novi i opet nakon par puta na 35W ode grijač,tj osjetio sam burn hit...smanjio na 22W i pari normalno sad...jel moguce da RBA moram parit na toliko manje wati?

Svaki grijač privikavam i lagano dižem wate...ne pržim odmah...i naravno dobro ih namočim s tekućinom,radim sve po ps-u.

Zapravo sam jako zadovoljan i na 22W s količinom pare i aromom,al svejedno mi je čudno.

Zdravoseljački ako ne ulazimo u fiziku....a ja bi baš raspisivao diferencijalne jednadžbe :P

Toplina koju ti stvara struja tako što prolazi kroz otpor (grijač, zavojnicu) se prenosi na okolnu tekućinu+zrak.

Brzina prelaska topline ovisi o disipranoj snazi, specifičnom toplinskom kapacitetu grijača, zraka, ulja, kao i protoku ulja i zraka, obliku zavojnice, masi zavojnice.....

Ak je snaga ista, povećaš protok zraka, povećaš protok ulja.

Bez modifikacija, staviš manje vate kroz zavojnicu i staviš veći otvor za zrak.

Ja koristim 6-7 zavoja 26GA, kanthala namotanog s dijametrom 3mm.

Na taj način ful brzo i jednostavno promjenim vatu svaka 2tj.

Zavojnica koju koristim je standardna motana bez razmaka.

Zavojnicu ne mijenjam, samo je zagrijem da izgori sve, i ošistim s interdentalnom četkicom.

To je meni dobro za 30-50% VG (70-50%PG).

Naravno što ti je gušća tekučina (više VG), to će ti se prije vata zasušit i imat ćeš odvratni dry hit.

Meni je onak iskreno seljački i hipsterski to ganjanje snage i pare...ljudi misle da izgledaju cool...

Ja preferiram mouth to lung, i bitan mi je okus, koristim subox na 17-35 W (35W kad igram igrice, pa da što kraće držim u ruci, 17 W na sastancima i među ljudima).

Nadam se da ćeš pogoditi svoj setup.

LP

Marko
markecSMB je offline   Reply With Quote