View Single Post
Staro 02.11.2015., 02:26   #2287
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
I u tom slučaju bih išao na IPS jer mi se čini kao najbolji izbor za all-around use. VA mi je nekako samo za office i slične stvari, a TN za gaming, i to samo ako ti refresh rate od 60 Hz nije dovoljan. Što se veličine tiče, uzmi u obzir i ovo što je nub napisao dva posta ranije. 27-inčni monitor s rezolucijom 1920x1080 ima veće piksele, što može biti zgodno ako sjediš podalje od monitora, ali ako imaš radni stol nekih standardnih dimenzija, tada je 24" možda bolji izbor.

Čini mi se da do cca. 2000 kn nema neke velike razlike među monitorima i mislim da tu nećeš puno pogriješiti koji god da uzemš, a da za izbor trebaš prvenstveno gledati koju matricu monitor ima i ima li priključke koji ti trebaju te cijenu. Jamstvo je svima standardne 3 godine. Response time je manje-više podjednak i rekao bih da je čak i izgled monitora bitniji kriterij za odabir nego te 3-4 ms razlike. Tek iznad 2k u cijenu onda počnu ulaziti stvari kao što su pivot, height adjustment, USB utori i sl., no to je češće luksuz nego stvarna potreba.

Trenutno si razmišljam da kupim XB1/PS4 te ako se na kraju odlučim kupiti konzolu, tada bih uzeo i novi monitor, koji bi mi služio kao sekundarni monitor za komp, a na njega bih ujedno spajao i konzolu. Sekundarni monitor mi inače ima skoro istu namjenu kao što je i kod tebe slučaj (surfanje, pregledavanje dokumenata i CAD crteža) i tu bih išao na što jeftiniji 24-inčni IPS monitor s rezolucijom 1920x1080 koji ima DVI i HDMI ili 2xHDMI. Dakle, izdvojio bih nekih 1300-1500 kn zato jer ne vidim da bih dobio znatno više kada bih uložio dodatnih 500-700 kn. Bolje da te pare spićim u igrice
KhongLo je offline   Reply With Quote