View Single Post
Staro 01.11.2015., 23:07   #4064
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
To sam rekao misleći na podršku koju Sony kao OEM pruža devovima, bilo da je pitanje AOSPa ili pojedinih aplikacija koje se nadovezuju na funkcionalnost softvera. Pa dečke i cure iz FXP (free Xperia project) su uzeli pod svoje i zaposlili (Jarpolea) i daju im resurse. Tako je i nastao AOSP testni ROM za Z3 prvo za LP sad i za MM. Jer Sony je u strategiju ugradio nakon 4.3 JBa da se počinje približavat vanilla Nexusu i ostavit samo nužno potrebne feature (STAMINA, DSEE, X-Reality, BIONZ...).

Manje-više svi devovi na Z seriji gooooodinama su na Sonyjima od kad su izašli, ali ono što mene smeta je fakat povećan broj ''žicaroša'' koji samo traže nešto, najčešće su to suludi zahtjevi za modifikacijama/portom a ničim ne pridonose, nego samo smetaju. Pogotovo sa odgovorima tipa: Will it work on Xperia SP, a u OPu i naslovu teme je napisano samo recimo XZ3. Obično su to ovi balavci iz Indije, Pakistana, Bangladeša i ostalih ciganskih mahala.

A za LB ti podrška ovisi o broju korisnika, što je uređaj popularniji, prije i bolje će se naći exploit za root pa onda i recovery i sl. iako je tu Sony konzistentan pa XZDR fora prolazi kroz bog-te-pitaj već koju generaciju Sony uređaja sa neznatnim modifikacijama. Jedino se root exploiti mjenjaju, sve ostalo ide preko starih fori.