Citiraj:
Autor coconut
Još da si naveo koliko te došao taj sistem...
|
Citiraj:
Autor dh41400
- ...
- ukupna cifra do 2k kn (bez diska)
|
Točnije okruglo 2k.
Naravno, moglo se i 500kn jeftinije (zato nisam navodio točnu cifru), ali sam imao puno zahtjeva na konfiguraciji, pa se nisam htio ciganiti.
Citiraj:
Autor c-shadow
A8 7600 + mbo+8GB memorije je danas barem 1500 kn.
5350 u usporedbi s time je soma kn, s tim da je upitno jel za HTPC treba 8GB memorije.
|
Vidim da se ovdje taj AM1 žestoko propovijeda, ali da li itko ima provjerenu informaciju da taj proc uopće vrti H.265 (nasljednik H.264) 4K/UHD materijal ?
Dodatno, tih 2 GHz (sa 2MB c. umjesto 4MB na A8) mi nimalo ne ulijeva povjerenje, a nagledao sam se konfiguracija takvog kalibra i nisu baš tečne pri malo zahtjevnijem radu.
Druga stvar je ponuda ploča - nijedna AM1 ploča ne zadovoljava sve one zahtjeve koje sam u prethodnom postu naveo. Bez optičkog izlaza, WiFi-a i nekakvog hladnjaka na chipsetu/regulaciji ... ploče uopće ne dolaze u obzir. Naravno, neke od ovih stvari se mogu naknadno ugraditi, ali onda više cifra nije ista, a i zauzimaju mi potrebne USB slotove (i/ili slobodan PCIe koji će mi zatrebati u budućnosti).
8GB vs. 4GB RAM je stvar osobnog odabira, ali samo za informaciju, integrirana grafika na ovom procu automatski uzima 1,5-2GB. Pokreni još pokoji proces/aplikaciju u pozadini i uračunaj gramzljive Windoze ... začas ti ostane samo 2-3 GB free. A sve ovo je u slučaju da se komp koristi samo kao malo jači media centar, dok za bilo kakav dodatno zahtjevniji rad moraš uračunati potrošnju RAM-a i proca. Ili se pomiriš sa sporijim radom, što mi i nije neka fora
Citiraj:
Autor Hawker
5350+mbo+4gbram+mini kuciste sa napajanjem I HDD je ccca 1500kn .
Za te pare odlican HTPC koji ce reproducirati sve.
|
Odgovor iznad