View Single Post
Staro 01.11.2015., 16:26   #458
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Još da si naveo koliko te došao taj sistem...
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
  • ...
  • ukupna cifra do 2k kn (bez diska)
Točnije okruglo 2k.

Naravno, moglo se i 500kn jeftinije (zato nisam navodio točnu cifru), ali sam imao puno zahtjeva na konfiguraciji, pa se nisam htio ciganiti.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
A8 7600 + mbo+8GB memorije je danas barem 1500 kn.
5350 u usporedbi s time je soma kn, s tim da je upitno jel za HTPC treba 8GB memorije.
Vidim da se ovdje taj AM1 žestoko propovijeda, ali da li itko ima provjerenu informaciju da taj proc uopće vrti H.265 (nasljednik H.264) 4K/UHD materijal ?

Dodatno, tih 2 GHz (sa 2MB c. umjesto 4MB na A8) mi nimalo ne ulijeva povjerenje, a nagledao sam se konfiguracija takvog kalibra i nisu baš tečne pri malo zahtjevnijem radu.

Druga stvar je ponuda ploča - nijedna AM1 ploča ne zadovoljava sve one zahtjeve koje sam u prethodnom postu naveo. Bez optičkog izlaza, WiFi-a i nekakvog hladnjaka na chipsetu/regulaciji ... ploče uopće ne dolaze u obzir. Naravno, neke od ovih stvari se mogu naknadno ugraditi, ali onda više cifra nije ista, a i zauzimaju mi potrebne USB slotove (i/ili slobodan PCIe koji će mi zatrebati u budućnosti).

8GB vs. 4GB RAM je stvar osobnog odabira, ali samo za informaciju, integrirana grafika na ovom procu automatski uzima 1,5-2GB. Pokreni još pokoji proces/aplikaciju u pozadini i uračunaj gramzljive Windoze ... začas ti ostane samo 2-3 GB free. A sve ovo je u slučaju da se komp koristi samo kao malo jači media centar, dok za bilo kakav dodatno zahtjevniji rad moraš uračunati potrošnju RAM-a i proca. Ili se pomiriš sa sporijim radom, što mi i nije neka fora

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
5350+mbo+4gbram+mini kuciste sa napajanjem I HDD je ccca 1500kn .
Za te pare odlican HTPC koji ce reproducirati sve.
Odgovor iznad
dh41400 je offline   Reply With Quote