Citiraj:
Autor JURGOLINHO
Prvenstveno za potrebe fakulteta, rad u grafickim programima, CAD, filmovi. Trebao bi imati HDMI.
|
Koliko para misliš investirati?
Citiraj:
Autor Odinarius
Ja bi iz osobnog iskustva rekao i da je 16:10 bolji izbor za gaming 
|
Citiraj:
Autor nub
Meni je 16:10 čist ok za gejming, samo neke igre rade isključivo na 16:9, pa u tom slučaju dobijem letterbox, što nije nikakav problem IMO.
|
I ja igram na 16:10 i nemam nikakvih problema s time, no mišljenja sam da u direktnoj usporedbi 16:9 monitori imaju nekoliko minornih prednosti. Stekao sam dojam da mnogi ljudi ne vole blackbarove u igrama, tj. da je više onih kojima to smeta nego onih kojima je svejedno. Kod 16:9 monitora vidno polje u igrama je nešto šire u odnosu na 16:10, a to može biti velika prednost ako se igra kompetitivno, jer ako dva igrača imaju podjednako vrijeme reakcije, onaj koji igra na 16:9 tada je u prednosti pošto će prije vidjeti onog koji igra na 16:10.
Ovdje se to može dosta dobro vidjeti. Za single player igre ili za one kojima K/D ne predstavlja nešto čime se zamaraju u životu, sasvim je svejedno. Treća prednost može biti ako se na monitor priključuje konzola. Koliko mi je poznato, nijedna konzola nema 16:10 output, pa ako monitor nema pixel mapping 1:1, slika će biti blago razvučena u vertikalnom smjeru, a ako ga ima, tada će imati blackbarove. Naravno, na kraju je sve to stvar osobnog izbora