@kasko
hahahaha, dobro nemojmo pretjerivati, to ipak spada pod kirurgijom, to mi nije specijalnost, mada se i u medicini koriste modding idejama. Jednom sam vidio kako baš u bubreg koji je zahvaćen tumorom ubacuju fluorescentnu tvar kako bi im ista označila svo tkivo koje je zavhaćeno i koje treba odstraniti, tako da ne pretjeraju nego se točno odstrani koliko treba.
No dobro, idemo mi dalje...
Pumpe su dvije D5-ice od Aquacomputera sa PWM kontrolom, a top je od EKWB-a, baš top koji 'spaja' te dvije pumpe, dobar je ima 4 rupe, 2 ulaza 2 izlaza pa se može birati koji ti više odgovaraju.
Jedan od izlaza sam upotrijebio kao 'drain port', radi lakšeg pražnjenja sistema.
Za sve one koji se po prvi puta upuštaju u vodeno hlađenje, toplo preporučam ovo, ja nisam to do sada radio pa znam kako je teže ispuštati vodu iz sistema bez ovoga, mogu reći da mi je ovo već pomoglo kada sam morao na brzak loop isprazniti tokom leak testa.
Par slika prvih eksperimenata u savijanju cijevi. Ovo mi je prvi put da idem na hard tubing i umjesto acrylic sam išao na PETG.
Mislim da je ovo bio prvi leak test.
Lijevo od pumpi je flow sensor od Aquacomputera.
Cilindrični rez jer od XSPC-a Photon 270.
Sa prednje strane je double bay rez od Monsoona "Monsoon Series Two Dual 5.25in Reservoir", jednostavno sam želio da se i sa prednje strane vidi malo vodice

, ne samo sa strane.
Tekućina je plavkasta jer sam u vodu ubacivao plavi UV reaktivni dodatak za bojanje od Mayhemsa X1 - UV Blue.