Problem Sonyja je to dizanje ISO, što ima i nema smisla istodobno. Ja osbno ne vjerujem baš recenzijama jer Sony ima po novom 24mm leću, što je velika razlika od 28mm ili drugi h koji su kod konkurencije. Npr. ja bez problema u cijeli kadar dobijem crkvu na Markovom trgu dok stari sa S5 i buraz sa S6E+ nisu mogli stojeći na mjestu na kojem i ja stojim već su odsjekli pol tornja. Meni je to recimo bitno kod landscapea. Ili sa Dolca dobijem sasvim pristojan zoom tornjeva katedrale i sata, slika ispadne ok, upotrebljiva za društvene mreže, a IP6 to ne može dobit tak oštro sa istog mjesta stajanja. Tak da taj dio o ClearZoomu stoji samo parcijalno, ne i u potpunosti.
Znači hardver se pokazuje brutalnim sa malo tweakanja, ali se meni čini da su oni samo malo dirali u postojeći softver od z3, ispravili samo prikaz boje, rješavanje kontrasta i ubacili slajdere i lakši HDR. Skoro kao da nisu niti dirali.
Sve u svemu, možemo mi tu raspravljat o litanijama, al sljedeći mjesec će pokazat imaju ili nemaju u Sonyju ikakvu volju za popravkom ili tupe po svom.Pošto imam uređaj, neće mi bit teško radit usporedbu starog i novog kad stigne.