View Single Post
Staro 25.10.2015., 10:49   #7150
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Stoga, da ne duljim. Kineski mobiteli su super...do 1500kn. Nadalje IMHO je besmisleno davat pare jer ulazimo već i u domenu G3 novoga.
Kinezi ulažu, mobiteli su sve bolji i bolji, komponente su sve kvalitetnije, ali nije to još to da se izvede zaključak "Kinezi = brand uređaji". NE MO ŽE. Jer kad to bude, već sam rekao, Cubot X27 će koštati koliko i Sony Xperia Z7 (jednog dana...).

Eto...
Druže, na jednu stvar si zaboravio. A to je ukus. Iako kažu da se o njemu ne raspravlja, jel Jer uzalud nekome G3 i za 1000kn, ako mu se on jednostavno ne sviđa, a Kinez od 2000kn mu je super.
Osobno sam si prilikom zadnjih kupovina postavio letvicu na 200-250€ za novi uređaj, pogledao što se nudi u tom trenutku i to je to. I tu je "problem" jer brendovi za tu cijenu gotovo uvijek mi nisu nudili ništa što bi meni odgovaralo - ili nude manje u odnosu na trenutne Kineze, ili nude isto što i trenutni uređaj kojeg imam, pa bi zamjena bila besmislena. Pod "nude manje" mislim na polovne uređaje sa "stanjem 10/10", "pisanim jamstvom" i sl (znam, jbg pretjerani sam perfekcionist, ali ako nešto želim, to je ganc novi uređaj). S druge strane, jedan npr. Xiaomi mi tu uvijek nudi nešto, u zadnjem slučaju sa Mi4. G3/Z3(c)/S5 novi u dućanu je oko 200€ skuplji, novi novcati zapakirani na njuškalu 100ak €. Meni je osobno tih 100€ doplate zbog jamstva previše, posebno uzimajući u obzir prijašnja dobra iskustva s Xiaomijem. Da im je cijena i jednaka, opet mi je za moj ukus G3 prevelik, Samsung mi jednostavno ne leži, a Z3c premalen. Nedavno sam bio napisao - kad i ako se opečem s Kinezima, vjerojatno ću drugačije razmišljati.. Do tada - 100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena, 200 sisa...

Citiraj:
Autor frulex Pregled postova
Upravo tako - po meni su kinezi najisplativiji u nekoj srednjoj klasi 1300-2000 kn jer tada nude HW analogan "brendovima", a ako ne uzimas odron marku i SW dio će biti OK odrađen.
Općenito mi ta logika cijena brend uređaja nije jasna. Brend Kinez s istim procesorom, istom količinom radne memorije i full HD ekranom stoji dvostruko manje od uređaja nekog globalnog brend proizvođača. Trenutno se to može najbolje vidjeti na primjeru SD808, gdje su cijene ponekad apsurdne. Razumijem da se kod etabiliranih igrača moraju zadovoljiti apetiti svih sudionika u lancu distribucije-prodaje. Ali dvostruko viša cijena mi to nikako ne opravdava.

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 25.10.2015. u 10:59.
Wuchko je offline