View Single Post
Staro 25.10.2015., 10:43   #7149
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Istina je negdje izmedju :-) Jer i kod brendova se u određenom (većem ili manjem) postotku plaća ime. I ništa više. Kao što me nitko ne može natjerati da uzmem neki garažni brend (s čim samo povećavam rizik od mogućih problema), isto tako me nitko ne može natjerati da iskeširam 4-5 tisuća kuna za brend telefon s jamstvom (jer tolika cijena mi ne opravdava bezbrižnost). Zato se trudim naći neku zlatnu sredinu, a to je po meni brend kinez. Rizik i dalje postoji, ali je ipak manji u odnosu na garažne brendove. Ovo govorim iz iskustva, do sada kupljena 3 uređaja, i svi rade besprijekorno.
Upravo tako - po meni su kinezi najisplativiji u nekoj srednjoj klasi 1300-2000 kn jer tada nude HW analogan "brendovima", a ako ne uzimas odron marku i SW dio će biti OK odrađen. A što se tiče garancije, ne smatram da opravdava cijenu, po vlastitom iskustvu od 20-ak kineza koje sam naručio prijateljima i rodbini u zadnjih nekoliko godina svi još uredno rade (na 2 od njih je crkao ekran te su u garantnom roku dobiveni novi uređaji, koji i danas rade). Uostalom, i kad sam imao HTCove i Samsung svjesno sam gubio domaću garanciju flashanjem ROMova. A sebi sam uzimao kineze od oko 1600 kn jer za više nemam potrebe (ne razumijem što će mi više od 3 GB RAMa ili jači skor od 50.000 na Antutu?), ali da za to isto dajem 5.000 kn, nema šanse...
frulex je offline