View Single Post
Staro 25.10.2015., 09:10   #7146
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Sunbriel Pregled postova
Promašio si i ti moju poantu. Htjedoh reći da ni brandovi nisu savršeni. Ljudi plaćaju tisuće za high-end Samsunge, sonyje itd. pa svejedno imaju masu problema. No phone is perfect. Ja imala Xperiju Z i na svu sreću je se riješila prije par mjeseci. Par puta morala mijenjati usb flap cover, battery cover, kamera je počela na više mjesta imati mrtve točke. Novac i brand ne garantiraju kvalitetu. Jedina bitna razlika je ta da ako kupiš ovdje, imaš garanciju.
E to je to. Jedan faulty uređaj te posere i odma više ne valja cijeli brand, brand uređaji i ostalo.
Pa što? I meni je krepala Xperia Z i krepao mi je LG G2. Zato sam ga poslao u ZG i dobio za 10 dana natrag sa novom garancijom.
A nisu koštali "tiš'će kuna" nego XZ 1498 i G2 2000. A koliko je to više od nekog mid-high range kineza? 100-300kn obzirom na današnji tečaj dolara... Stoga jelte, ne govorimo mi o "tiš'ćama" kuna, nego govorimo o parsto kuna razlike između brand flagshipa i nekog kineza koji mu teško parira; sa 24mjesečnim jamstvom u HR i dostupnosti rezervnih dijelova. Dakle, onaj aftersale support sa početka priče.

Stoga, da ne duljim. Kineski mobiteli su super...do 1500kn. Nadalje IMHO je besmisleno davat pare jer ulazimo već i u domenu G3 novoga.
Kinezi ulažu, mobiteli su sve bolji i bolji, komponente su sve kvalitetnije, ali nije to još to da se izvede zaključak "Kinezi = brand uređaji". NE MO ŽE. Jer kad to bude, već sam rekao, Cubot X27 će koštati koliko i Sony Xperia Z7 (jednog dana...).

Eto...

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 25.10.2015. u 09:18.
Brko je offline