View Single Post
Staro 25.10.2015., 08:19   #7143
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sunbriel Pregled postova
@DANC ljudi kažu jedno, a ti i dalje tupiš drugo po svojem. Ne znam zašto su si neki utuvili u glave da su brandovi bog i batina naspram kineza. Pa i brandovi su kinezi. Uglavnom, meni se čini da ti ionako iovako nisi spreman za taj korak.
Problem je taj da ti "pravi" brandovi imaju propisanu kvalitetu i naravno pravo testiranje prvih modela dali imaju musica i eliminiranje istog pa tek ide stampanje hrpetinu njih. Uostalom imaju i garanciju koju mozes ostvariti unutar svog prebivalista i do dvije godine npr. Samsung i Sony, a da bi taj proizvod uopce mogao prezivjeti dvije godine koristenja mora imat propisanu kvalitetu i ozbiljnije testiranje od onog testa s par klikova po ekranu da se uvijere da je mob ziv i da reagira na aktivnosti dodira kak testiraju garazni brandovi. Naravno da "pravi" brand modeli imaju problema s kvarovima itd. no zato je tu jamstvo koje ostvarujes unutar svog prebivalista i rijesen problem.
Dok u slucaju kineza gledas isplatljivost reklamacije jer moras slat u kinu, a na to su kinezi racunali. Stavit cu dovoljno nisku cijenu da privucem kupce jer nema pravog jamstva, a opet mala je vjerojatnost da ce kupac reklamirat zbog postarine i carine pa ce kupit drugog ili eventualno traziti zamjenski dio da ga popravi u kucnoj radinosti.

Inace bilo bi vise korektno da otvore u EU firmu koja ce se bavit reklamacijama npr. krepo ti je saljes tamo. I oni ustanove dal je moguce popraviti ili zamjenit i nazad ti salju doma. Nema carine nema nista, a postarina je puno jeftinija unutar EU nego izvan EU.

Evo da nebi bilo ovog i onog i ja sam imao problema bas s top brandom i to s jeftinim sonyeriksson mobitelom kupljenim od operatera za 500kn. No to sam uspijesno rijesio putem jamstva unutar 7 radnih dana.

Misljenja sam da ako vec gledam kineza da gledam onda brand kineza jer je manja mogucnost kvara posto i oni imaju nekakvu propisanu kvalitetu. A moguce da postoji mogucnost da imas njihov servis kod nas onda mozes makar platiti popravak za 200-300kn nego da ponovno iskresas za novoga preko 1000kn.

Inace po meni mobiteli skupljiji od 1500kn nevrijedi gledati jer ipak oni prebrzo zastarijevaju, a ima gotovo iste mogucnosti kao i onaj od preko 3000kn.
DANCI je offline