Citiraj:
Autor Mario92
U zadnjih nekoliko dana skužio sam da mi Mail klijent cucla bateriju dosta više nego sam očekivao, više nego ekran. Ako se prebacim sa WiFi-ja na 3G onda Mail stalno drži konekciju upaljenu jer navodno ne može napraviti sync do kraja. U pitanju je bug u Androidu 5.x.x
Nakon guglanja skužim da je ovo u pitanju:
https://code.google.com/p/android/is...tail?id=165558
Ne pomaže niti korištenje drugih mail klijenata niti gašenje WiFi-a, ništa. Imam
4 mail accounta (Gmail, Outlook, Exchange i IMAP) s tim da Gmail ne koristim pa sam stavio na manual sync dok ostalo troje ima sync svaka 2 sata. I dalje ne rješava problem ali smanjuje battery drain.
Google je to na niskom prioritetu što me iznenađuje pošto je prilično velik problem u pitanju. Sve me strah gledati kakve to pizdarije imaju koje su bitnije od toga - sigurnosne greške ziher nisu 
|
Taj famozni mobile radio active drain, pojavio se već u 5.0 samo nekima ne odmah,nekima ni sada. Neće biti riješen prema najavama u L već samo updateom na M . Na L se može riješiti samo uz ili custom rom koji ima fix , ili xposed module (postoji fix) .
Na M je u biti već riješen koliko vidim, uopće se ne javlja taj problem.
Što se tiče S5, koliko god 5.1.1 bio bolji od 5.0.2 ,barem na xperiama,i bolje bi bilo da idu direktno na M pa da dođe prije. Razlika je poprilična u korist M, zapravo je onakav kakav je valjda L trebao biti.