View Single Post
Staro 22.10.2015., 16:44   #22
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
-jel to vrijedi samo za Windowse? -što je u slučaju Linux-a i drugih operativnih sustava? Jel oni 'vide' to što je zaključano/enkriptirano?
Ne znam pitas li za BitLocker, pa ako da - to vrijedi samo za Windowse iznad Viste (za citanje). Sama BitLocker enkripcija zahtijeva tocno specificnu verziju Windowsa (sto znaci da Home i ini ne mogu enkriptirati disk), no citanje radi normalno.

Citiraj:
*nije li bolje učiniti 'određene' datoteke/foldere nevidljivima? -koliko je dobar jednostavan programčić poput ovoga Wise Folder Hider: http://www.wisecleaner.com/wise-folder-hider-pro.html
Sve si razmisljam da na tragu ovoga napravim neko robusnije i portabilnije rjesenje nego ovo sto se nudi.

No s druge strane, osobno postavljam pitanje - zeli li itko povjeriti kriptiranje svojih podataka nekakvom 3rd partyju? Pogotovo kad procitam nesto tipa:

Citiraj:
Wise Folder Hider Pro adopts advanced encryption algorithm, providing much more enhanced security than the free version for files and folders on your Windows PC. Wise Folder Hider Pro defends your private files from being found/read by a third-party tool.
Ovo ako je i istina, s marketinske strane je po meni cisti fail.

Jer, IMNSHO, osim na prijenosnom racunalu, lokalna zastita podataka ionako nije neka drama i vise predstavlja kategoriju "samo da mi mama i sestra ne udju u p0rn folder". S druge strane, zastita prijenosnih diskova je interesantna i bilo bi zgodno imati alat koji mozes pristekati na bilo sto (u smislu Win/Lin/OSX) i raditi "transparentno".

Samim time, sto, vodat cu disk uokolo sa sobom i instaliravat ljudima softver koji ne zele da bih im pokazao nesto s mog diska. Po meni, metoda licence po kljucu serijskog broja diska za manje novaca bi mogla biti bingo, ako uzmes u obzir varijantu gdje mozes koristiti sve tri platforme.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote