View Single Post
Staro 21.10.2015., 23:18   #3944
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Nisam stigao pošteno isprobati kameru,ali api2 nije implementiran nažalost. Obzirom da je na neki način riječ o službenom sony sw,DRM nije diran,očekujem da kamera radi isto.
Za bateriju je malo rano,stamina moda nema,ali nisam ga nikad ni koristio. Kaze ekipa na xda da doze djeluje poprilicno dobro u standby-u,ali još nisam došao do te faze a i tek je prvi ciklus punjenja,cache se bilda,media index itd.
Jedino sto nisam napravio,odredio da sd karticu čita kao internal storage,za to je bio potreban format,a vremena nisam imao. Osim toga lako moguće da se putem radi roota ili koječega budem morao vratiti na L privremeno,a tad bi mogao imati problem.
All in all,good job Sony !

Edit : i dalje rano za reći više o općenitom radu baterije, na 86% sam uz 1h SOT, većinom Wi-Fi, ali i dalje mi radi index Google photos itd. Ono što je sigurno, doze je čudo. Bez ikakvih podešavanja i čudesa, po noći je potrošio ravno 0 % . Sat i pol jutros,bez diranja ali uz upaljen Wi-Fi i sinkronizaciju potrošio opet ravno 0 %. Fino.

Edit 2: konačno pošten zvuk u slušalicama, bez potrebe za modovima.

Od minusa zasad :
1. Treba mu sekunda da uđe u opciju Google accounta, baš određenog. Samo tamo je delay. Drugdje leti.
2. Prikaz baterije odnosno postotka, ili bez ili unutar baterije. A to unutar je valjda za pilote koliko je sitno. Klasična mana aospa, meni, ali sam inače navikao to riješiti custom romom
3.no root.

Toliko za sada, da ne mandrljam previše. Kad izađe iduća beta ako se šta popravi ili pokvari, pišem.
To su ohrabrujuće vijesti kako za Z3 seriju tako i bome za Z5 seriju

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Bome nexus je iznenadjenje stoljeca, sad se ceka da se ovi u soniju probude i srede softver za kameru..
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Povijest vas nije ništa naučila....kvaliteta slika neće na bolje. Može samo brže fokusirat,shutter speed bolji ali kvaliteta fotografija ostaje ista(ili gora možda).

Bolje slike možemo očekivati u 6ici
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
A gle, nada umire posljednja.. Mada ne vjerujem da ce bas ostat samo na tome, updatee ce izbacivat..
Najvise me ljuti kod sonija nepostojanje OISa..

Do jucer je nexus imal lose kamere, a danas se nadmece sa velikanima u tom segmentu, a soni vec pet generacija, ne mogu srediti softver..
Ako je tko gledao promo video od Z5 Premium, sitnim slovima je pisalo da nadogradnja CameraUI-a dolazi u 11. mjesecu. Daklem, dolazi poboljšanje. Čim sleti javim vam jel šta bolje jer ću napravit sliku prije i sliku poslje.