Citiraj:
Autor Roy
Prodaja je konsenzualni ugovor jer se smatra sklopljenim samim sporazumom (konsenzusom) stranaka, a ne tek predajom stvari. Ona je dvostrano obvezni i recipročni ugovor jer prodavatelj njegovim sklapanjem preuzima obvezu predaje stvari, a kupac obvezu isplate cijene, odnosno prodavatelj je ovlašten tražiti cijenu, a kupac je ovlašten tražiti predaju stvari, odnosno, svaka ugovorna stranka ujedno je vjerovnik i dužnik. link
|
Vidim da ne razumiješ to što si kvotao, trgovac je ispunio svoju stranu ugovora i poslao artikl, kupac nije platio.
Webshop može u bilo kojem trenutku promjeniti cijenu, konačna je cijena ona koju dobiješ u ponudi ili ona s kojom ti terete karticu ili ona koja je naznačena na otkupu.
Nemaš nikakvo pravno uporište žaliti se protiv toga jer si upoznat s cijenom PRIJE plaćanja.
Citiraj:
Autor Roy
Još jednom, 2012, ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 od 1500kn se kupovala za 704kn, znalo se da je greška i ploče su svi dobili koji su je naručili po cijeni, jedan komentar je bio sada sam tek pročitao ovo i srce mi plače. Ja sam za svoju prije par mjeseci dao 1500.
|
Kog briga? To što će tebi ponekad trgovina izaći u susret ne znači da moraju i da je to njihova zakonska obveza.
Citiraj:
Autor Roy
Ako može, ako ti se da argumentiraj, budi odvjetnik edigitala, točno kako bi ti sad raskinuo ugovor koji si sam povrijedio?
|
Šta je povrijeđeno?? Lol
Pa nije cijena na webshopu stavka nekog ugovora :facepalm:
Nisam dugo vidio ovako tvrdoglavog tipa.