View Single Post
Staro 20.10.2015., 16:00   #1575
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
Prodaja je konsenzualni ugovor jer se smatra sklopljenim samim sporazumom (konsenzusom) stranaka, a ne tek predajom stvari. Ona je dvostrano obvezni i recipročni ugovor jer prodavatelj njegovim sklapanjem preuzima obvezu predaje stvari, a kupac obvezu isplate cijene, odnosno prodavatelj je ovlašten tražiti cijenu, a kupac je ovlašten tražiti predaju stvari, odnosno, svaka ugovorna stranka ujedno je vjerovnik i dužnik. link
Vidim da ne razumiješ to što si kvotao, trgovac je ispunio svoju stranu ugovora i poslao artikl, kupac nije platio.
Webshop može u bilo kojem trenutku promjeniti cijenu, konačna je cijena ona koju dobiješ u ponudi ili ona s kojom ti terete karticu ili ona koja je naznačena na otkupu.
Nemaš nikakvo pravno uporište žaliti se protiv toga jer si upoznat s cijenom PRIJE plaćanja.

Citiraj:
Još jednom, 2012, ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 od 1500kn se kupovala za 704kn, znalo se da je greška i ploče su svi dobili koji su je naručili po cijeni, jedan komentar je bio sada sam tek pročitao ovo i srce mi plače. Ja sam za svoju prije par mjeseci dao 1500.
Kog briga? To što će tebi ponekad trgovina izaći u susret ne znači da moraju i da je to njihova zakonska obveza.

Citiraj:
Ako može, ako ti se da argumentiraj, budi odvjetnik edigitala, točno kako bi ti sad raskinuo ugovor koji si sam povrijedio?
Šta je povrijeđeno?? Lol
Pa nije cijena na webshopu stavka nekog ugovora :facepalm:

Nisam dugo vidio ovako tvrdoglavog tipa.