Upravo sam gledao early gameplay na IGN-u. Sutra će biti nastavak, pa onaj koga zanima može baciti pogled na IGN-u, Twitchu ili YT gamingu. Rekli su
at noon, ali ne znam u kojoj su oni vremenskoj zoni. Igraju na PS4.
Vidi se da igra još nije ispolirana do kraja (barem se nadam da ekipa iz Ubisofta radi na tome i da trenutno stanje nije konačno

), ali definitivno je igriva. Koliko je to moguće procijeniti samo na temelju gledanja, ne bih rekao da ima nekih stvari koje totalno unište dojam i natjeraju čovjeka da odustane od igre. Doduše, imaju ograničenje koliko toga smiju pokazati na live streamu, pa tko zna kakav je ostatak.
Kao što se moglo i očekivati, London je ogroman i izgleda prekrasno. Likovi se čine zanimljivi. Jedina zamjerka mi je ta što im naglasak
nije dovoljno britanski (ne znam kako bih se bolje izrazio), pogotovo kad se uzme u obzir da se radi o Londonu u viktorijansko doba. Gameplay je manje-više standardan, no dečki su nekoliko puta tijekom streama rekli da je poboljšan u odnosu na prethodne nastavke serijala. Kroz cijeli open world se može igrati kao Evie ili kao Jacob. Postoje neke mogućnosti za customization: upgrade raznih skillova i mijenjanje odjeće. Moguće je regrutirati svoju bandu i stvarno ima neke koristi od njih, tj. nije da samo stoje sa strane i gledaju kako se ti boriš, ali AI protivnika je prilično slab. I dalje se događa da uletiš u 1v5, no zapravo to bude 1v1 pet puta za redom. Najveća zanimljivost mi je vožnja kočijom jer se može driftati i razbijati sve pred sobom i oko sebe - Grand Theft Carriage