Kao prvo ja sam rekao svoje misljenje...na koje imam pravo...kao i ti na svoje.
"U sta cisto sumnjam" se odnosilo na profesionalni dio s obzirom na to da imas 15 godina...
Razlika izmedu Toleda 4000+(2000MHz) i Manchestera 3800+(2000MHz):
-U igrama: do 6 fps-a (u onima koje se vrta preko 120fps-a

)
LINK
-u Lame MP3 encoding je razlika punu 1 sekundu!
-u Winraru -file compression- 7 sekundi
-3D Studio Max7.0 -rendering (1600x1200) Toledo je sporiji 2 sekunde
LINK
-Pinnacle studio plus -encoding MPEG1 to MPEG-2 DVD format incl. transitiones- vidi vraga 1:29 oba dva, a Intel 840 1:19
-DivX 5.2.1video encoding i Windows media encoder9 :Manchester je 4 sekunde sporiji
LINK
-PcMark 04:
4000+Toledo:6171
3800+Manchester:6101
Intel PD840(3,2):6781
LINK
Kao sta i vidis u encodingu i 3D studio maxu su ili jednaki ili je Manchester par sekundi brzi ili par sekundi sporiji...tako da su tu negdje i to se odnosilo na neisplativost Toleda. Intelovi rezultati (steta sta nema 820)su i vise nego konkurentni a 820 pretstavlja svojevrsan best buy pogotovo kucnom korisniku koji iz nekog razloga koristi vrlo cesto aplikacije koje ce znati isti iskoristiti.
Kako znam da ces taj procesor uopce nabaviti? Pa pretpostavljam da nisi neozbiljan i nepitas di ga ima za kupiti samo zato jer ti je dosadno...
O oc dvojezgrenih procesora se da raspravljati...
Pregazili su jednojezgrene Pentiume 6xx ali ne i dvojezgrene 8xx, drugi put malo bolje gledaj, osim ako nisi mislio na X2 4800+ (7000Kn) u odnosu na 840 (2800Kn-dok ga je bilo)...
I na kraju ja nisam rekao da su to losi procesori ili losiji od Intelovih nego samo da su (trenutno) preskupi (cijela Toledo porodica) osim uskom krugu ljudi.
Zakljucak:
- "As we've observed from our own benchmark results, boosting the base clock rate to 200 MHz produces better results than does adding more cache to a processor."
-"In many ways,X2 3800+ the resulting performance is quite comparable to that of the Pentium D 820. The primary exception is for those applications where Intel CPUs typically shine - audio and video encoding, for example. In those areas, the X2 3800+ can't compete."