Citiraj:
Autor tor
Po tvojoj logici svako od nas doma bi onda mogao biti payment gateway provider 
Vodiš rat s vjetrenjačama, pričaš praktički o politici i spominješ sram te i stid bilo JAVU!!!! Naravno da je app preloš kao i sve što se vrti na i oko nje itd. No imaš izbor - ili prihvati to ili si nađi alternativu. Ova bitka s vjetrenjačama i propitkivanje ima li smisla XP, java, s775 i 4 TB disk itd. je stvarno tema za neke malo drugačije forume od našeg 
|
Pa zar sam ja inzistirao na JAVI ili banka sa svojom aplikacijom i USB uređajem koji je vezan na tu aplikaciju, a po svemu sudeći i Fina tu ima svoje prste, pa se može reći da je to tako htio zakonodavac ako Finu podrazumjevamo pod državnu tvrtku? I sami su priznali te probleme i da nisam jedini koji ima tih problema. Što me na kraju natjeralo na token koji sam naravno platio. Ali isto tako za pristup nekim aplikacijama moram koristiti USB uređaj i povući certifikat od Fine, gle čuda čak i neke usluge druge prirode koristim od njih, a prije toga su me zakonski potjerali kod banke.
Kao što koriste JAVA aplikaciju, tako su mogli napraviti i svoju i izbjeći sve zamke i protokole koji su vezani na OS.
I njihova vlastita aplikacija mogla je koristiti sigurnosne protokole i biti neovisna o OS.
Neka mi netko kaže da to ne hoda. Ali lakše je ovako pa pdjeliti odgovornost za sigurnost a troškove prebaciti na leđa korisnika.
Sve me to pomalo podsječa na nove osobne iskaznice sa ugrađenim čipom u njima i monopolističkim položajem tvrtke koja ih izrađuje, te cijenom koju oni sami određuju i natjeravanjem mene kao građanina da moram sa tom tvrtkom sklopiti pismeni ugovor da bi mi država mogla izdati osobnu iskaznicu, jer ako ne sklopim ugovor nema osobne iskaznice, a ako je nemam onda me država može kazniti.