View Single Post
Staro 18.10.2015., 15:51   #14
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
OK -
Jel sad bolje
Na kraju ionako nebitno - trošiš municiju na tiradu o tome podržava li neka banka XP danas, u 2015 godini ili ne...Meni je čudno da su TEK SAD odlučili ugasiti ovu priču.
Da bolje je.

Samo ako pričamo o sigurnosti koja je razlika u plaćanju karticom na netu i internet bankinga kod kojega ionako imam uređaj kojim ovjeravam transakcije i to uređajem koji i ne mora biti spojen na net već unosim samo kod sa uređaja kojim ovjeravam transakciju?

A kao što sam rekao i sama banka je mogla uložiti svoje novce i napraviti program sa svojim vlastitim sigurnosnim protokolom koji bi radio na bilo kojem OS, a ne ovisiti o sigurnosti samog OS.

Primjer jedne banke gdje sam sa USB uređajem imao problema jer su se naljepili na JAVU, pa kad bi izašla nova verzija Jave morao sam svaki puta reinstalirati program dobiven uz uređaj. Pa sam radi toga prešao na token koji sam naravno morao dodatno platiti.

A još bolji primjer je kada sam na ovaj usb uređaj trebao učitati certifikate koji se skidaju sa Fina servera, a dotični su imali 3 dana problema pa nisam mogao izvršiti plaćanja koja sam u međuvremenu trebao obaviti. Ali mi je banka uredno naplatila sve za taj mjesec!

Toliko ipak znam o tome!

A zašto su baš sad odlučili to napraviti. Pa zato jer ih je na to natjerao zakonodavac. A znamo kako se donose zakoni i tko sve utječe na donošenje zakona i zato sam tu i spomenuo monopolistu MS i njihovo prisiljavanje kupaca da odustanu od korištenja proizvoda koje su uredno platili i to na posredan način te natjeraju na nabavku novog proizvoda.

Ali još uvijek nisam dobio odgovor od znalaca što to ne valja u XP sgurnosnom protokolu a ima prednost u novijim Win. Što je problem. Jer na kraju krajeva da se neznam kako spajam na banku, banka mora biti neprobojna sa svojim protokolima interno i osiguravanjem sigurnosti transakcija neovisno kojim se OS spajam.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 18.10.2015. u 16:00.
sakomako je offline