Citiraj:
Autor Bubba
Jesi ti u nekoj kreativnoj stvaralackoj krizi pa pises Markove konake?
XP je 14 godina star OS, zadnji puta ozbiljno krpan prije 7 godina (SP3).
Ako u tom periodu nisi nadogradio racunalo i/ili OS, onda je bespredmetno raspravljati o tome jesi li ti klijent kojeg banka zeli, jer ocito nisi bio sposoban skupiti parsto kuna za nadogradnju.
Naravno, vrlo je simptomaticno kako o tome obicno kukaju ionako nista pametno ne rade s racunalima. Zavjera je naravno sveprisutna, docim nitko ne koristi OS X 10.0 Cheetah ili Debian Woody s 2.4 kernelom. Spomenuo bih ti i Android ili iOS, ali oni su u prvotnim verzijama stari koliko i SP3 Windowsa XP, pa me zivo zanima zasto ne koristis njih i kukas kako ti ne radi... ummm, gotovo nista?
|
Gledaj ovo sad već pretvaraš u osobnu stvar!
Nadogradio sam OS na Win 10 i to zato jer sam baš zbog ovog razloga bio prisiljen iako nemam potrebe iz drugih razloga, to je bio jedini razlog da mi MS uvali novi OS.
S druge strane zanima me kako nije problem sigurnosti kada kupujem sa karticom na netu, neovisno o OS.
A što se tiče onoga što sam rekao mogle su banke razviti svoj vlastiti program sa sigunosnim protokolom koji nije vezan na sigurnosne protokole i certifikate OS, ali to košta, a ovako uvali trošak na klijenta.
Postoje i neki sistemi sa javnimi i privatnim ključem!
Ako sigurnost bankovnog sitema ovisi o OS kojim komuniciramo onda žalosno!