View Single Post
Staro 17.10.2015., 10:57   #8
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Ma daj taj socket je stvar proslosti stara i vise nego tih 5 god i tko se time jos zeli zamarati.. Osim tebe?

Vas par cete se sami raspitati i to je to.. Google nam je svima prijatelj. Zato imamo forume i super sto si stavio neke linkove.
Shvatio ti to ili ne, cangrizavo zvucis..
Kada kažeš da je stvar prošlosti, prošeći po tvrtkama i pogledaj kakvu informatičku opremu ljudi koriste. Ne igraju svi igrice pa da stalno nabavljaju posljednju modifikaciju hardwera. Ovaj socket je još pravi novitet u odnosu na rairitete koji se koriste po tvrtkama.

Napravite anketu pa vidite koliko još čega ima u upotrebi i što se koristi.

Google je prijatelj, a i forum tome služi, ako te tako nešto smeta ne moraš čitati i javljati se, jer pitao sam ljude za iskustva. Ako je tebi nešto prestaro a ti kupi novo, a nas vlasnike prastarog socketa 775 pusti na miru da komuniciramo o problemima koji se mogu javiti sa novijim hardverom koji se na njih može priključiti.

Nije čangrizavo ako u trgovini ili servisu pitaš kako radi jedan HDD od 4, 5, 6 ili 8 TB na takvom socketu. Zar sam zato kupac koji nekog iritira i traži odgovor na konkretno pitanje i robu koju su do prije par godina normalno prodavali a neki je prodaju još i danas kao i procesore i ramove za takve ploče.

Konkretno sam procesor i ploča zadovoljavaju moje potrebe. Što sam sve kasnije nakelivao na stroj uredno je radilo iako je novija tehnologija od ove i to za par generacija. S vremeom se namnožilo diskova kao nekada disketa i želio bih si pojednostavniti posao sa 2 ili 3 diska većeg kapaciteta. Nemam iskustva sa diskovima preko 2 TB i ovim socketom i zato sam postavio pitanje. Raspitao se i u trgovaca i servisera i nisam dobio niti jedan razumni odgovor, što me je poprilično začudilo.

Nakon toga sam postavio pitanje na forumu na nagovor jednog servisera i gle čuda dođu ljudi i pričaju o plaćama, medijanama, prastarim socketima i sl. ali konkretnog odgovora iz prakse nisam dobio.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 17.10.2015. u 11:07.
sakomako je offline