Citiraj:
Autor Drift_King
Da jer je stimulirajuci radit za kikiriki i biti debelo ispod prosjeka, cak medijana po placi da bi zavrsavali faks i sve ostale certifikate i bili glavne dase za covika koji je (sumnjivo) stekao firmu koju sad ima.
Get a grip. Prodavac je tu da ti da osnovne informacije i proda, sve ostalo je tvoja briga. 
|
Pa jedna od osnovnih informacija je upit dali na socket 775 pločama i BIOS može se dobiti puni kapacitete diska >4TB ako se koristi kao podatkovni, a ne kako butabilni disk. Pitao u 10 tvrtki i to renomiranih, ne onih iz garaže, šalju me na servis, jer mi je logično da to ne mora znati baš svaki prodavač, ali serviseri također neznaju odgovor. Čovjek se pita što uopće znaju od svoje struke?
A ono što je najzanimljivije i naši stručni informatički mediji koji recenziraju brdo hardwera, nitko do sada nije napravio takvu probu i išta o tome napisao, bar koliko ja znam, neću stavit ruku u vatru, ali bar do sada to nisam pročitao. Našao sam samo podatke o bootanju i sl. ali nisam nigdje vidio da je netko isprobao tako nešto. A očas posla našao na net stranicama 1000 stranica podataka o ICH10R kontroleru i kada to pogledaš a nisam inženjer elektrotehnike smjer elektronika neke su mi stvari postale jasnije. Onda uz malo pretraživanja našao i odgovore korisnika koji su to isprobali i sve im radi jer nema razloga da to tako ne bude. Ali u onih 10 servisa i to ne malih tvrtki da baš nitko od servisera nije imao iskustva s nečim takvim samo govori o njihovom znanju, a pouzdano znam da je jedan od upitanih inženjer informatike i vlasnik tvrtke.
Neznam koliko su ljudi koji rade u servisu plaćeni, ali samo znam da kada kao kupac plaćam sat rada servisera dođe barem 5 do 6 puta kao neto satnica liječnika, tako da nemamo što onda razgovarat, a kada bi nas još tako i liječnici liječili kao što ovi IT stručnjaci pokazuju znanje onda bi svi već bili pokojnici. I nije to moje prvo iskustvo sa IT sektorom imao sam prilike svašta do sada vidjeti i mogu reći samo da ima jako malo ljudi koji su od struke i koji nešto znaju, ostalo su sve ad hoc stručnjaci sa diplomama i sertifikatima koji se dobiju u dva dana seminara, ali se usluge nude i prodaju po nebuloznim cijenama iza kojih niti znanja niti stručnosti.
Inače prodavač mi neda niti one informacije koje standardno pišu u opisu svakog proizvoda, a ne treba mi niti prodavač, inače da bi bio prodavač nekada si trebao imati trgovačku školu i biti upoznat sa robom koji prodaješ, danas kupujem u web shopu pa po toj logici prodavača uopće ne treba jer njihov posao radi program za prodaju, a uskoro neće trebat niti onih koji pakiraju i šalju, jer će i to netko umjesto njih obavljati. A zvati se serviserom sa certifikatom, što to znači? To je znanje da ištekaš neispravnu komponentu i zamjeniš ju drugom ispravnom, pa ja to radim od kada su došli prvi ZX Spectrumi! Visina plaće nije razlog da se od struke nezna više osim sklopiti PC vulgaris sa osnovnim komponentama, a sve preko toga za to je potrebno IT doktorat!
Čovjek koji je napravio modifikaciju LGA771 na LGA775 je očito netko tko jako dobro poznaje struku i ima znanja u sruci, jer to nije napravio sigurno nitko od ovih IT certificiranih naših stručnjaka jer mnogi za to nikada nisu niti čuli, ali svi bi velike plaće, samo pitam se dali imaju znanja i stručnosti kojima bi opravdali te plaće. Ovo znanje koje mnogi posjeduju mislim da bi savladao za najviše mjesec dana i da bi od većine znao daleko više nego što će oni ikada znati, a opet bio bih tek na osnovama osnova onog što pravi stručnjaci iz tog sektora znaju. Sumnjam da bi itko od tih koji se žale na plaću imali ikakve šanse zaposliti se u ozbiljnim i renomiranim vanjskim tvrtkama na ozbiljnim poslovima gdje se traži stvarno znanje i stručnost.