View Single Post
Staro 17.10.2015., 01:02   #3913
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Rebbit Pregled postova
probat cu ne lagat
cons:
1. meni prevelik, osobno sam fan manjih mobitela i ovo mi je veliko, a uz to sto je velik jos je i cetvrtast.. hbemu..
2. zivcirajuci android 5.0 i nemogucnost upgrejda ili dolaska do neceg novijeg datuma, zalosno da sony ne podrzava updejte barem prvu godinu kako spada.
3. nedostatak double tap to unlock, disable notification za nedostatak prostora.. vidi br 4
4. uzeo sam model 8gb (tako me zadesilo zapravo) i 16gb sd, ugl, mob u startu ima 5-6gb puno, bez pardona, i onda nakon svake snimljene apk ili fotke javlja nedostatak prostora, sto se lako rijesi prebacivanjem svega na sd, ali zivcira do zla boga, i na kraju ispadne da je samo Android na mobu, a sve drugo na sd.. 16gb ili bjezite od uređaja..
5. prelos blic (mada u polumraku radi fino), jako cesto ispadne kao da se slika kroz maglu.. cak i jeftinjaci kinezi nude dual tone flash i opcenito bolju stvar...
6. preglasan zvucnik - doslovno svi cuju sto mi netko prica na mob... cak i nije preglasan, neg je mob pretanak pa sve zveci..
1) Tu nema pomoći

2) Ideš na 6.0 za koji mjesec, ali ako te to ne zadovoljava AOSP romova vjerojatno imaš i uvijek će bit. Inače upravo Sony se jače aktivirao po pitanju AOSPa tako da u principu dobivaš Sony ROM al bez STAMINAe i ostalih trademark stvari. Al, hej, imaš nojnovii Android.

3) Riješenje je Xposed nakon rootanja. I neki od brojnih modula koji riješavaju te stvari.

4) Srećom pa je Sony u postavkama za memoriju na kraj stavio da se može sadržaj vrlo jednostavno prenest na SD kartu. Ali ako bi ti više mjesta, root, titanium i foldermount su ti prijatelji.

5) root i male izmjene u system/etc/flashled_calc_parameters.cfg ili na xda upiši Xperia Z1 led flashlight boost da dobiješ zip flashable fajl za recovery.

6) i tu ima pomoći ako imaš root, a zove se mixer_path.xml ili tako nekako u kojem možeš ''urediti'' jačinu zvuka koji dopire iz slušalice što za pozive što za notifikaciju što za vanjski zvučnik.

Kao što vidiš, svašta nešto se može sredit, većina toga nije niti teška za napravit samo treba malo uhvatit vremena za proučit kako stvari rade.