View Single Post
Staro 15.10.2015., 22:17   #3
ivan77
Guest

PhoneJoy je jedan u nizu teleskopsih gamepada u čiji pretinac, "slider" staviš
mobitel. Kao i gore pomenuta IPEGA za tablet.

Postoji još i cijeli niz varijanti sa držačem mobitela, međutim, ovo je sad moje čisto subjektivno moje mišljenje i iskustvo, nema onaj osjećaj jedinstvenosti kao kod, recimo PSP a (kojeg sa custom firmwareom smatram za najbolju emulatorsku mašinu u razdoblju 2005-2015, ako izuzmemo loš dpad i hw ograničenje na N64 razini emulacije.), znači fali ti onaj osjećaj kompaktnosti.

Tu je još jedan problem, a odnosi se na samu kompatibilnost sa igrama.
Emulatori rade, većinom, ali kod nekih android naslova tipa, Galaxy Of Fire 2 HD, ne radi odmah po prepoznavanju externog gamepada, već traži root i posebnu emulaciju
kontrole i podešavanje touch screen naredbi.
A vjeruj mi, to je "pain in the ass".

Naravno, možeš ti kupiti bilo koji bluetooth kontroler i igrati "iz daljine", ali nije to to.

Recimo,kod GPD XD je to zgodno riješeno, kontrole ili rade odmah ili ima već programabilno sučelje. A osjećaj dobre tipke pod prstom i da imaš cijeli handheld uređaj u ruci znači puno.

Spomenuo sam gore PSP, i vratio se 10 godina unatrag.
Tko bi rekao, prošlo je skoro 10 godina, od 2006 ili 05?, kad sam ubijao vrijeme do božićnog ručka
i skužio da je onaj Dark Alex izbacio novi CFW koji je omogućavao igranje konvertiranih
PSX ISO igara. Čovječe, koji je to osjećaj bio. Odjednom sam u džepu od jakne imao od SNES a, GBA, PSX kolekcije.

Do tada sam igrao NDS i tadašnji GP32 koji mi je služio za SNES.

Šteta da Vita nije nastavila tim putem, no ne možemo kriviti Sony da su zaštitili svoju konzolu od piratluka i instaliranja dodatnih stvari.

Neki dan razmišljam tako ja. Da li možda ubost vitu, 3ds ili pak, koji će ti vrag imaš tablet, ženu, posao..?

Al onda si mislim, hej, čovjek mora imati nešto na čemu će imat pravi SNES dpad
I gledam, i prođem kroz šumu svega, čak i neki handheld sa tegra chipom koji kuri
kao "kalorifer", klonova PSP a 100, a nijedan ne valja.

I onda skužim GP XD.

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 15.10.2015. u 22:28.
  Reply With Quote